Благој Митев

21 октомври 2015

Гостување на Претседателот на УО на МСУ „Г. Р. Державин“ и Аташето за култура на Руската Федерација во Македонија на МРТ1

25 септември 2015

Професорот Јанко Бачев на меѓународна научна конференција

На 18 и 19 септември професорот Јанко Бачев учествуваше на Меѓународната научна конференција под наслов Современи безбедносни парадигми и предизвици: Tеорија и практика, во организација на […]
9 март 2015

Формирање на Друштво за Македонско-Руско пријателство во Општина Старо Нагоричане

На ден 06.03.2015 година (петок) со почеток во 13:00 часот се одржаа подготовки за Оснивачко собрание за формирање на Друштво за Македонско-Руско пријателство и соработка во […]
25 февруари 2015

Промоција на книга – СТРАТЕГИЈА ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ПРЕКУ АКТИВНО УЧЕСТВО НА ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ

Се известуваат студентите на Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ дека на ден 26.02.2015 год. (четврток) ќе се одржи промоција на книга на Проф. д-р Александар […]
22 февруари 2015

На Славјански традиционалнo беше прославена руската Прочка – Масленица

Вчера во амфитеатарот на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ Свети Николе, свечено беше одбележана Масленица, руска Прочка. Настанот, на кој присуствуваа околу 500 граѓани од […]
20 февруари 2015

Славјански потпиша договор за соработка со Институтот за национална историја

Денес Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ потпиша договот за соработка со Институтот за национална историја, Скопје. Потписници на договорот беа директорот на Институтот за национална […]
19 февруари 2015

Традиционално ја прославуваме Масленица по седми пат

Почитувани колеги, имаме голема чест да Ве поканиме на прославувањето на Масленица, руски празник со кој традиционално се прославува заминувањето на зимата и доаѓањето на пролетта. […]
19 февруари 2015

Славјански потпиша договор за соработка со Нотарска Комора на Р. Северна Македонија

На 18-ти февруари 2015 година Факултетот за правни науки при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ потпиша договор за соработка со Нотарска Комора на Р.  Северна […]
7 февруари 2015

Оксфордските професори Стефан Прист и Кери Смолмен гостуваат на Славјански

Заедно со  ФИЛОЗОФСКОТО ДРУШТВО НА МАКЕДОНИЈА по повод МЕСЕЦОТ НА БРИТАНСКАТА ФИЛОЗОФИЈА организиравме предавања на двајца еминентни предавачи од Оксфордскиот универзитетот, Велика Британија. Предавањата  се одржаа на 6 февруари […]
4 февруари 2015

Славјански потпиша договор за соработка со Уставен суд на Р. Северна Македонија

На ден 03.02.2015 година Факултетот за правни науки при Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ Свети Николе – Битола, Р. Северна Македонија, преставуван од деканот д-р […]
31 јануари 2015

Предавања од еминентни предавачи од Оксфордскиот универзитет – Велика Британија – 6 февруари 2015 г.

МЕЃУНАРОДНИОТ СЛАВЈАНСКИ УНИВЕРЗИТЕТ „ГАВРИЛО РОМАНОВИЧ ДЕРЖАВИН“ – СВЕТИ НИКОЛЕ и ФИЛОЗОФСКОТО ДРУШТВО НА МАКЕДОНИЈА по повод МЕСЕЦОТ НА БРИТАНСКАТА ФИЛОЗОФИЈА организираат предавања на двајца еминентни предавачи […]
15 јануари 2015

Поетски караван

Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ во соработка со Друштвото на писатели на Македонија го започнуваат Поетскиот караван на 16-ти јануари со почеток од 19:00 часот […]
10 јануари 2015

Склучен договор помеѓу МСУ и Филозофско Друштво на Македонија

На ден 09.01.2015 година Меѓународниот Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ склучи договор за соработка со Филозофското Друштво на Македонија (ФДМ). Овој договор за двете страни претставува […]
6 јануари 2015

Известување за сите заинтересирани за објавување на статии во списание со импакт фактор

Се известуваат сите заинтересирани професори кои сакаат да објават статија со импакт фактор, истата може да ја поднесат на дадените информации подолу. Заочная конференция Research Journal of […]
31 декември 2014

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ Ви посакува среќни празници

Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ Свети Николе – Битола им ја честита Новата 2015-та година на сите студенти и граѓани на Република Северна Македонија, со желби […]