параглајдерство

5 јули 2019

Параглајдеристот Борјан Јовановски на второ место на светската ранг листа

После ажурираните резултати од Европскиот куп во Романија, Урои, параглајдеристот Борјан Јовановски и член на Алумни клубот при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ е едно […]
22 јуни 2019

Интервју со параглајдеристот Борјан Јовановски

Со задоволство Ви го претставуваме интервјуто со параглајдеристот и нашиот дипломиран студент Борјан Јовановски, преку кое ќе може да прочитате за тоа каков спорт е параглајдингот. […]
10 јуни 2019

Борјан Јовановски на Европскиот куп во Урои, Романија

Параглајдеристот Борјан Јовановски, кој воедно е и студент на Меѓународен Славјански Унверзитет „Г. Р. Державин“, учестуваше на Европскиот куп кој се одржа во градот Урои во […]
4 јуни 2019

Параглајдеристот Борјан Јовановски се најде на светската ранг листа

Општина Крушево организираше светски куп во параглајдерство под наслов „Пролетен меѓународен куп Крушево 2019“ кој се одржуваше од 26.05.2019 до 01.06.2019 година на Мечкин камен во […]
2 декември 2018

Прогласени победниците на македонската параглајдинг лига 2018

Нашиот студент и параглајдерист Борјан Јовановски, на македонската параглајдинг лига 2018 е прогласен за победник во прецизно слетување, прелети и сериска класа, крила до максимална EN – […]
12 август 2018

Студентот Борјан Јовановски со две награди од Македонско и Унгарско пред Светско параглајдинг првенство

На Македонското и Унгарско пред Светско параглајдинг првенство, PreWorld, кое се одржуваше од 5 – 11 август 2018 година во Крушево со 134 учесници, нашиот студент […]