македонија

17 март 2018

Славјански дел од тимот на иднината на форумот „Русија – земја на можности“ во Москва

На 13-ти март во Москва започна со работа форумот “Русија, земја на можности” кој обединува 6000 перспективни менаџери, претприемачи, млади професионалци, волонтери, ученици и студенти. На […]
18 ноември 2017

Концерт на мандолинските оркестри од Св. Николе и Сандански

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе со почеток од 18:00 часот, заеднички концерт одржаа мандолинскиот оркестар „Свети Николај“ од градот домаќин […]
5 јуни 2017

Студентите од Славјански го посетија нашиот партнерски универзитет од Липецк, Русија

Од 29.05.2017 до 31.05.2017 студентите од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ го посетија градот Липецк, каде што зедоа учество во исполнета програма со спортски активности, […]
5 јуни 2017

Студентите од Славјански во посета на музеи во Тамбов

Во текот на престојот во Тамбов, студентите од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ посетија повеќе музеи. Студентите ја имаа можноста да дознаат повеќе околу воениот […]
4 јуни 2017

Студентите од Славјански на студентски концерт во Тамбов, Русија

На 24.05.2017 (среда) студентите од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ учествуваа на годишен студентски концерт кој го организира Тамбовскиот Универзитет. Концертот беше исполнет со прекрасни […]
28 април 2017

Се одржа осмата меѓународна научна конференција на Славјански

Денес на 28.04.2017, се одржа осмата по ред меѓународна научна конференција „МЕЃУНАРОДЕН ДИЈАЛОГ: ИСТОК-ЗАПАД“, организирана од Меѓународниот Славјански Универзитет „Г.Р. Державин“. На конференцијата пристигнаа повеќе од […]
28 април 2017

Се одржа меѓународна изложба на уметнички творби на Славјански

Денес на 28.04.2017 на Меѓународниот Славјански Универзитет Г. Р. Державин се одржа меѓународна изложба на творби која е организирана од страна на здружението „Лидери на светската […]
9 февруари 2017

Делегацијата од Холандија во посета на МСУ – Св. Николе

По потпишаниот договор во Битола, делегацијата на Getijde College гостуваше на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Св. Николе. За почеток на добрата соработка на ректорот […]
24 октомври 2016

Студенти од Славјански на економска школа во Русија

Во центарот за рекреација на Тамбовскиот државен универзитет „Г. Р. Державин“ од Тамбов, Русија, се одржа меѓународна школа за економија, на која учество земаа студенти од […]
29 септември 2016

Со свечена програма одбележан Националниот празник на Н Р Кина.

Денес со почеток од 18:00 часот на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Св. Николе се одржа свеченост по повод Националниот празник на Народна Република […]
30 август 2016

Септемвриска економска школа во Охрид

Тамбовскиот државен Универзитет “Гаврило Романович Державин” од Русија и Меѓународниот славјански Универзитет “Гаврило Романович Державин” од Македонија објавуваат повик за заедничка младинска лингвистичко-економска летна школа  – […]
27 февруари 2016

Славјански награден како најуспешен универзитет на Истокот

Новинарите по втор пат ги обединија успешните од Истокот – доделени беа вкупно 12 награди на поединци, фирми и институции во Брегалничкиот регион на 26.02.2016. Меѓународен […]
12 февруари 2016

Славјански со Благодарница од Друштвото на писатели на Македонија

Денес Друштвото на писателите на Македонија го одбележа своето 69-годишно постоење со наградување на најдобрите книжевни остварувања во 2015. По повод 69-годишнината од формирањето на Друштвото […]
21 октомври 2015

Гостување на Претседателот на УО на МСУ „Г. Р. Державин“ и Аташето за култура на Руската Федерација во Македонија на МРТ1

9 октомври 2015

Промоција на зборник „Рускиот императорски конзулат во Битола 1861-1915“

Денес, на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Битола беше промовиран Зборникот „Рускиот императорски конзулат во Битола 1861-1915“. Промотор на зборникот беше проф.д-р Билјана Ристовска – […]