руска

21 октомври 2015

Гостување на Претседателот на УО на МСУ „Г. Р. Державин“ и Аташето за култура на Руската Федерација во Македонија на МРТ1

22 февруари 2015

На Славјански традиционалнo беше прославена руската Прочка – Масленица

Вчера во амфитеатарот на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ Свети Николе, свечено беше одбележана Масленица, руска Прочка. Настанот, на кој присуствуваа околу 500 граѓани од […]
8 септември 2014

Славјанска СОФРА 2014

Викендов во Охрид се одржа 12-тата Славјанска СОФРА, меѓународен натпревар во кулинарство, организиран од Меѓународниот Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Амбасадата на Руската Федерација во […]
17 јануари 2014

Стекнете се со двојна диплома: македонска и руска

Почитувани колеги, на нашиот Универзитет, како што веќе знаете, за студентите од Факултетите за економија и психологија постои можност да се стекнат со двојна диплома, од […]
10 декември 2013

Фестивал на руската култура и во Македонија

Почитувани, имаме голема чест да Ве известиме дека од 17-ти до 23-ти декември 2013, во повеќе градови во Македонија ќе се одржи Фестивал на руската култура, […]