летна школа

6 јуни 2017

Летна школа „Од заедничкото на културите кон взаемно економско влијание и соработка“

Ги известуваме сите наши студенти дека од 6 до 11 јули 2017 година во Охрид ќе се одржи руско-македонска отворена економска школа „Од заедничкото на културите […]
2 јуни 2017

Студентите од „Меѓународен Славјански Универзитет“ Г. Р. Державин на посета во Галдим, Тамбовска област

На 22.05.2017 (понеделник) студентите од „Меѓународен Славјански Универзитет“ Г. Р. Державин ја посетија базата Галдим (Галдым) во Тамбовската област. Нашите студенти зедоа учество во спортски активности, […]
1 мај 2017

Летняя школа для студентов МСУ в Тамбове, Россия

Сообщаем всем нашим студентам, что с 20 по 28 мая 2017 года в Тамбове пройдет летняя лингвистическая культурная школа «Русский язык – наш путь к успеху!». […]
30 август 2016

Септемвриска економска школа во Охрид

Тамбовскиот државен Универзитет “Гаврило Романович Державин” од Русија и Меѓународниот славјански Универзитет “Гаврило Романович Державин” од Македонија објавуваат повик за заедничка младинска лингвистичко-економска летна школа  – […]
2 август 2016

Студент од Славјански на летна школа во Москва

Нашиот студент Симеон Христовски во моментов е на летна школа во Москва, Русија која е организирана од нашиот партнерски универзитет – Московскиот државен областен универзитет https://mgou.ru/ […]