билазора

3 мај 2017

Студенти од Тамбов на посета во Билазора и Народен Музеј Свети Николе

Студенти и професори од Универзитетот во Тамбов – Русија денес беа во посета на ОУ Народен Музеј Свети Николе и на археолошкиот локалитет Билазора, с.Кнежје. Посетителите […]
7 април 2017

На Славјански премиерно беше прикажана претставата „Европејци“

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ беше прикажана последната претстава од Театарски фестивал Билазора, кој се организираше по повод 27-ми март – Светскиот ден […]
5 април 2017

Претставата „Каминот“ прикажана на Славјански во Св. Николе

По повод 27-ми март – Светскиот ден на театарот, во Свети Николе започна нов Меѓународен театарски фестивал „Билазора“. Денес граѓаните на Свети Николе ја проследија претставата […]
4 април 2017

Выступления театра «Печаль и Утеха» на Славянском в Свети-Николе

По случаю 27 марта – Всемирного дня театра в Свети-Николе стартовал новый Международный театральный фестиваль «Билазора». Сегодня жители Свети Николe присутствовали  на выступление театра «Печаль и […]
29 март 2017

Театар од Врање гостува на Славјански во Св. Николе

По повод 27-ми март – Светскиот ден на театарот, во Свети Николе започна нов Меѓународен театарски фестивал „Билазора“. Денес граѓаните на Свети Николе ја проследија претставата […]