театарски фестивал

7 април 2017

На Славјански премиерно беше прикажана претставата „Европејци“

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ беше прикажана последната претстава од Театарски фестивал Билазора, кој се организираше по повод 27-ми март – Светскиот ден […]
5 април 2017

Претставата „Каминот“ прикажана на Славјански во Св. Николе

По повод 27-ми март – Светскиот ден на театарот, во Свети Николе започна нов Меѓународен театарски фестивал „Билазора“. Денес граѓаните на Свети Николе ја проследија претставата […]
4 април 2017

Выступления театра «Печаль и Утеха» на Славянском в Свети-Николе

По случаю 27 марта – Всемирного дня театра в Свети-Николе стартовал новый Международный театральный фестиваль «Билазора». Сегодня жители Свети Николe присутствовали  на выступление театра «Печаль и […]