медал

25 ноември 2015

Нашиот студент Јованоски втор на Светски куп во Бугарија

Изминатиот викенд нашиот студент Борјан Јованоски од Прилеп повторно се закити со сребрен медал на Светски куп во Бугарија (20-22 ноември 2015), а неговиот тим, Параглајдинг […]
3 ноември 2014

Славјански на меѓународна конференција во Словачка

На 25-ти октомври во градот Нитра, Словачка, се одржа Меѓународната научна конференција „Славица Форум 2014“. Како организатор на настанот, Чешко-моравскиот словенски сојуз на директорот на Славјански […]