Стипендии

18 јули 2022

Нашите ракометарки – стипендистки во посета на МСУ

На 18.07.2022 година (вторник) нашите ракометарки – стипендистки беа во посета на МСУ. Тие остварија средба заедно со тренерот и координаторот за сите возрасни групи Илија […]
5 јули 2022

МСУ додели стипендии за три ракометарки од ЖРК Овче Поле Славјански Универзитет

Меѓународен Славјански Универзитет е единствен универзитет кој има свој клуб во женската ракометна Супер лига. Денеска три ракометарки потпишаа договор со нашиот клуб и со тоа […]
2 мај 2022

Конкурс за стипендии – 2022/2023

Освоени стипендии Име и презиме Поени од тест Поени од проектна задача Вкупен број на поени Освоена стипендија Додипломски студии С. Тодоровска 50 40 90 Правни […]
18 мај 2020

Резултати – Конкурс за средношколски есеи – 2020

Резултати од конкурсот Почитувани средношколци, Кога го започнавме овој проект во 2017 година очекувањата не беа ни големи, ни мали, од проста причина што се уште не беше позната реакцијата на младите […]
17 февруари 2020

Интелектуална игра за тандем стипендии #DerzhaWIN2020!

Најново известување Поради ситуацијата со корона вирусот интелектуалната игра #DerzhaWIN2020 се одлага на неодредено време.   Во меѓувреме разгледуваме опции истата да се одржи онлајн во […]
25 февруари 2019

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ продолжи со презентирањето на своите наставни програми

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ продолжи со презентирањето на своите наставни програми пред матурантите од Скопје од СУГС „Лазар Танев”. Покрај можностите за студирање, матурантите […]
18 февруари 2019

Интелектуална игра за тандем стипендии #DerzhaWIN2019!

По големото задоволство од страна на матурантите кои учествуваа минатата година, годинава продолжуваме со #DerzhaWIN2019! Наместо класичното тестирање за стипендии, решивме да ја воведеме иновативната интелектуална игра […]
13 февруари 2019

Конкурс за средношколски есеи – 2019

Победници од конкурсот за средношколски есеи – 2019 Од пристигнати вкупно 168 есеи напишани од 104 талентирани автори, комисијата ги издвои следниве победници: 1 место – Бисера Батаклиева – СОУ […]
30 април 2018

Наградени најдобрите матуранти од интелектуалната игра #DerzhaWIN

Интелектуалната игра #DerzhaWIN е игра на вештини, знаење, креативност, способност за снаоѓање, менаџирање со времето и интелигенција. Вкупно 25 тандеми од цела Македонија се натпреваруваа за […]
28 февруари 2018

Интелектуална игра за тандем стипендии DerzhaWIN!

РЕЗУЛТАТИ ОД ИНТЕЛЕКТУАЛНАТА ИГРА • Битола • 28.04.2018 Никој не сака здодевни работи. Зошто тогаш матурантите би сакале?! Затоа решивме годинава да направиме нов предизвик! Наместо класичното […]