меѓународен

14 декември 2016

Продолжен договорот за двојни дипломи со Тамбовскиот универзитет.

Денес деканот на Факултетот за правни науки при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ проф. д-р Александар Илиевски и ректорот на Тамбовскиот државен универзитет „Г. Р. […]
9 декември 2016

Претставници од Славјански на конференција во Липецк, Русија

Во рамки на соработката помеѓу Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Липецкиот државен педагошки универзитет „П. П. Семјонов Тан-Шански“ од Русија, група наши претставници учествуваа […]
4 октомври 2016

Покана за втор меѓународен филозофски дијалог „ИСТОК – ЗАПАД“.

Во Скопје, Битола и Охрид од 5-ти до 7-ми октомври се одржува вториот меѓународен филозофски дијалог „ИСТОК – ЗАПАД“. Организатори на настанот се Меѓународен Славјански Универзитет […]
8 септември 2016

Сребрен медал за нашиот студент и параглајдерист во Бугарија.

Нашиот студент Борјан Јованоски беше најмладиот натпреварувач и го освои престижното 2-ро место со 19 негативни поени, односно со само 1 негативен поен зад првопласираниот.  
3 септември 2015

Втор дел од Меѓународниот филозофски дијалог: исток-запад

   Во Скопје, Свети Николе и Охрид од 2 до 4 септември се одржува ПРВИОТ МЕЃУНАРОДЕН ФИЛОЗОФСКИ ДИЈАЛОГ ИСТОК–ЗАПАД – СИМПОЗИУМ НА ТЕМА „НАУКА И РЕЛИГИЈА“ […]
31 јануари 2014

МСУ потпиша меморандум за соработка со Универзитетот ЕСРА

Вчера, 30-ти јануари 2014-та година, во просториите на Универзитетот за аудиовизуелни уметности ЕСРА, беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу МСУ „Г. Р. Державин“ и Универзитетот за аудиовизуелни […]