натпревар

27 мај 2017

Свечен одбојкарски натпревар по повод децениска соработка со Тамбовскиот универзитет

По повод децениската соработка помеѓу Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и ТГУ „Г.Р.Державин“ од Тамбов, Руска Федерација, на 24 мај, Денот на сесловенските просветители, беше […]
25 декември 2016

Доделување на наградите на шаховскиот турнир на Славјанскиот унив

После 7 одиграни кола, најдобрите тројца шахисти имаа по 6 поени. Според пропозициите се играше тромеч со партии по 5 минути. Во изедначена борба, на крајот […]
24 декември 2016

Симултан натпревар против велемајсторот Влатко Богдановски

Вториот ден од шаховскиот турнир на Славјанскиот универзитет започна со симултанка против велемајсторот Богдановски. Се играше на 22 табли, на крајот тројца натпреварувачи успеаа да извадат […]
23 декември 2016

Шаховски турнир на МСУ

Во моментот се игра второто коло од новогодишниот шаховски турнир на Славјанскиот универзитет во Битола. Во прекрасна натпреварувачка атмосфера, 49 натпреварувачи од повеќе од десет градови […]
26 ноември 2016

Нашите „Державинци“ помеѓу наградените лауреати во Софија.

Нашата група „Державинци“, како една од 22 наградени групи, денес настапи на гала-концертот од фестивалите за воени песни „Алёша“ и „Серебряные жаворонки“ кои се одржуваат во […]
8 ноември 2016

Прво место за нашиот параглајдерист Борјан Јованоски во Грција

Нашиот студент и успешен параглајдерист Борјан Јованоски повторно се искачи на пиедесталот – овој пат на натпреварот во прецизно слетување кој се одржа во Драма, Грција. […]
8 септември 2016

Сребрен медал за нашиот студент и параглајдерист во Бугарија.

Нашиот студент Борјан Јованоски беше најмладиот натпреварувач и го освои престижното 2-ро место со 19 негативни поени, односно со само 1 негативен поен зад првопласираниот.  
1 мај 2016

Велигденски натпревар во кршење со ноеви јајца

Светиниколчани имаат необична и уникатна традиција за празнување на Велигден. Секоја година на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе се одржува велигденски натпревар […]
8 април 2016

Втор ОРАТОРСКИ ДЕН на Славјански универзитет

Денес, 08.04.2016 на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ се одржа вториот ОРАТОРСКИ ДЕН во организација на Факултетот за правни науки при МСУ. Учество зедоа идните […]
15 март 2016

Полуфинале – Ораторски ден 2016 – Свети Николе

На 09.03.2016 на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе се одржа полуфинале во ораторство. Учество зедоа студенти од Факултетот за правни науки при […]
11 март 2016

Второ полуфинале од натпреварот во ораторство во одделението во Битола

Успешно одржано и второто полуфинале од натпреварот во ораторство во одделението во Битола. Покрај многубројната публика, натпреварот го следеа и ученици од средните училишта од Битола.
12 април 2015

Одржан е шестиот Велигденски натпревар во кршење со ноеви јајца

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ се одржа ШЕСТИОТ Велигденски натпревар во кршење со ноеви јајца. За таа прилика студентите на Славјански го изработија […]
18 септември 2013

Пионерски натпревар помеѓу ЖРК Овче Поле – Славјански Универзитет и ЖРК Металург

Ве известуваме дека првенствениот натпревар Пионерки помеѓу ЖРК Овче Поле-Славјански Универзитет и ЖРК Металург ќе биде одигран во недела 22.09.2013 год. во 14:00 часот, во спортската […]