чајка

25 февруари 2017

Во Свети Николе се одржа прославата за Масленица

Денес во Свети Николе се одржа Масленица, однoсно руска Прочка. Настанот беше организиран на градскиот плоштад, а е во организација на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. […]
10 декември 2013

Фестивал на руската култура и во Македонија

Почитувани, имаме голема чест да Ве известиме дека од 17-ти до 23-ти декември 2013, во повеќе градови во Македонија ќе се одржи Фестивал на руската култура, […]