Студенти

21 мај 2021

Студентски блог: Се трудиме ли доволно да ги оствариме нашите соништа? – Марија Мишкова

Се трудиме ли доволно да ги оствариме нашите соништа?  од Студентски блог – студентски размислувања Од мали нозе сонуваме и сакаме да ги оствариме нашите соништа. […]
23 април 2021

Студентски блог: Посета на психолог или разговор со вашата фризерка или автомеханичар – Стефанија Нофитоска

Посета на психолог или разговор со вашата фризерка или автомеханичар  од Студентски блог – студентски размислувања Психичкиот живот на човекот е доста сложен, мошне богат и […]
16 април 2021

Студентски блог: Потреба од психолог – Симона Јовановска

Потреба од психолог  од Студентски блог – студентски размислувања Зошто се психолозите потребни?  Интересно прашање. Факт е дека секој за некого е потребен за нешто. На […]
11 јуни 2020

Интервју со нашата студентка и каратистка Пулексенија Јованоска

Нашите студенти се активни на многу полиња. Покрај студиите тие паралелно нижат успеси и на други полиња. Со голема гордост преку ова интервју сакаме да ви […]
20 март 2020

Одржани онлајн предавања кај 12 професори

Ивана и Адриано се нашите администратори на онлајн предавањата. Благодарение на нивната работа досега се одржани предавања кај 12 професори со повеќе од 300 студенти. Тие […]
28 февруари 2020

Предавање „Физиологијата на сонот и спиењето и нивни растројства“

На Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе со почеток од 11 часот се одржа отворено предавање на тема „Физиологијата на сонот и спиењето […]
9 јануари 2020

Искуството од Еразмус+ на нашата студентка Данче Митева

Нашата студентка од Факултетот за Психологија, Данче Митева, во моментов е на студии во Трнава, Словачка, преку програмата Еразмус+. Во продолжение можете да прочитате за нејзините […]
3 јануари 2020

Се вратија студентите од размената во Липецк

Студентите по Информатика при Меѓународен Славјански Универзитет кои беа на тримесечна размена во Липецкиот Државен Универзитет , Липецк, Русија се вратија со успешно помината обука. Панајотови […]
7 ноември 2019

Пријателствата од студентските денови остануваат засекогаш!

На Осмиот меѓународен фестивал за студенти «Друзья, прекрасен наш союз!» во Бугарија нашите студенти се запознаа со студенти од Црна Гора. Нивното пријателство продолжи да живее […]
19 септември 2019

Повик за сите студенти на МСУ!

Повик за сите студенти на МСУ! Во периодот од 23 до 25 септември Првата Детска Амбасада во Светот „Меѓаши“ организира тродневна обука за 12 волонтери/ки, студенти/ки […]
22 јуни 2019

Интервју со параглајдеристот Борјан Јовановски

Со задоволство Ви го претставуваме интервјуто со параглајдеристот и нашиот дипломиран студент Борјан Јовановски, преку кое ќе може да прочитате за тоа каков спорт е параглајдингот. […]