оратори

8 април 2016

Втор ОРАТОРСКИ ДЕН на Славјански универзитет

Денес, 08.04.2016 на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ се одржа вториот ОРАТОРСКИ ДЕН во организација на Факултетот за правни науки при МСУ. Учество зедоа идните […]
15 март 2016

Полуфинале – Ораторски ден 2016 – Свети Николе

На 09.03.2016 на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе се одржа полуфинале во ораторство. Учество зедоа студенти од Факултетот за правни науки при […]
11 март 2016

Второ полуфинале од натпреварот во ораторство во одделението во Битола

Успешно одржано и второто полуфинале од натпреварот во ораторство во одделението во Битола. Покрај многубројната публика, натпреварот го следеа и ученици од средните училишта од Битола.