русија

16 октомври 2019

Двајца студенти од МСУ на студентска размена во Липецк, Русија

Во рамки на договорот за соработка со Липецкиот државен педагошки универзитет од Липецк, Русија, двајца студенти од Факултетот за информатика при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. […]
6 април 2019

Студенти од Русија на Мастер студии на МСУ

Студенти од Русија од партнерските Универзитети на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“  се запишаа на Мастер студии на МСУ во Свети Николе.
17 март 2018

Славјански дел од тимот на иднината на форумот „Русија – земја на можности“ во Москва

На 13-ти март во Москва започна со работа форумот “Русија, земја на можности” кој обединува 6000 перспективни менаџери, претприемачи, млади професионалци, волонтери, ученици и студенти. На […]
5 јуни 2017

Студентите од Славјански во посета на музеи во Тамбов

Во текот на престојот во Тамбов, студентите од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ посетија повеќе музеи. Студентите ја имаа можноста да дознаат повеќе околу воениот […]
4 јуни 2017

Делегација од МСУ на Сесловенска конференција во Русија

Во Санкт Петербург со голема Сесловенска трпеза заврши јубилејната Сесловенска конференција, каде земаа учество повеќе од 220 делегати од сите словенски земји. Од 26-ти мај до […]
22 мај 2017

Студенти од МСУ на гастрономски фестивал „Кукарекино“ во Тамбов

Вчера, 21.05.2017, студенти од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ Свети Николе – Битола присутствуваа на гастрономскиот фестивал „Кукарекино“ во Тамбов, Русија. Фестивалот за првпат се […]
1 мај 2017

Летняя школа для студентов МСУ в Тамбове, Россия

Сообщаем всем нашим студентам, что с 20 по 28 мая 2017 года в Тамбове пройдет летняя лингвистическая культурная школа «Русский язык – наш путь к успеху!». […]
28 април 2017

Се одржа осмата меѓународна научна конференција на Славјански

Денес на 28.04.2017, се одржа осмата по ред меѓународна научна конференција „МЕЃУНАРОДЕН ДИЈАЛОГ: ИСТОК-ЗАПАД“, организирана од Меѓународниот Славјански Универзитет „Г.Р. Державин“. На конференцијата пристигнаа повеќе од […]
28 април 2017

Се одржа меѓународна изложба на уметнички творби на Славјански

Денес на 28.04.2017 на Меѓународниот Славјански Универзитет Г. Р. Державин се одржа меѓународна изложба на творби која е организирана од страна на здружението „Лидери на светската […]
6 април 2017

Концерт на руски вокален ансамбл од Електростаљ, Русија

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Св. Николе се одржа концерт на вокалниот ансамбл од градот Електростаљ, Московска област, Руска Федерација. Концертот се […]
25 февруари 2017

Во Свети Николе се одржа прославата за Масленица

Денес во Свети Николе се одржа Масленица, однoсно руска Прочка. Настанот беше организиран на градскиот плоштад, а е во организација на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. […]
9 ноември 2016

10-то Собрание на фондацијата Русский мир во Москва.

Генералниот директор на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“, м-р Борче Серафимовски беше дел од јубилејното 10-то Собрание на фондацијата Русский мир, која е основана со […]
24 октомври 2016

Студенти од Славјански на економска школа во Русија

Во центарот за рекреација на Тамбовскиот државен универзитет „Г. Р. Державин“ од Тамбов, Русија, се одржа меѓународна школа за економија, на која учество земаа студенти од […]
17 ноември 2015

Меѓународниот ден на студентите одбележан со спортски натпревари во Русија

25 октомври 2015

Донација за Славјански од Фондацијата на нобеловецот Солженицин