Визитинг професори

17 февруари 2024

Над 250 учесници на МСУ за предавањето на Џеф Кабили од Stanford Continuing Studies

Свети Николе, 17 февруари 2024 – Меѓународен Славјански Универзитет во Свети Николе беше домаќин на еден од најочекуваните универзитетски настани оваа година, на кој гостуваше Џеф […]
26 декември 2022

Одржано предавање од д-р Горан Ковачев од Развојна Банка на Северна Македонија

Во организација на Развојна Банка на Северна Македонија и Факултетот за економија и организација на претприемништво при Меѓународен Славјански Универзитет на 23 декември 2022 со почеток […]
30 октомври 2021

Нашиот соработник Јуриј Сараев, руски доктор по атомска енергија, пред неколку години во интервју за Утрински весник зборуваше за кризата со електричната енергија

Извор: Исток Прес Светот е во страв од недостаток на електрична енергија. Веќе се напишани мал милион текстови за големиот проблем пред кој е исправено човештвото. […]
20 април 2019

Работен состанок со групата докторанди од Р.С. Македонија со претставници од Великотрновскиот Универзитет

На Меѓунаоден Славјански Универзитет „Г. Р. державин“ се одржа работен состанок со групата докторанди од Р. Северна Македонија со претставници од Великотрновскиот Универзитет. Присутни претставници беа […]
17 април 2019

Тренинг обука за само-ефикасност на тема „Како да се победи одложувањето” во Битола

На 18.04.2019  со почеток од 12:00 часот на Меѓународен Славјански Универзитет во кампус Битола ќе се одржи бесплатна тренинг-обука за само-ефикасност и менаџирање со времето на […]
15 ноември 2018

Предавање од проф. д-р Хозе Караско (Шпанија) во Свети Николе

На 15-ти ноември на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе гостуваше проф. д-р Хозе Караско, од Универзитет „Крал Хуан Карлос“ од Мадрид, Шпанија. […]