театар

29 март 2017

Театар од Врање гостува на Славјански во Св. Николе

По повод 27-ми март – Светскиот ден на театарот, во Свети Николе започна нов Меѓународен театарски фестивал „Билазора“. Денес граѓаните на Свети Николе ја проследија претставата […]
23 март 2016

Претставата „Не се клади на Енглези“ – прикажана на Славјански

Во големиот амфитеатар на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе пред бројна публика беше прикажана претставата „Не се клади на Енглези“. Претставата беше […]