Информации за студенти

30 април 2024

Известување за неработни денови – Денот на трудот – 1. мај 2024 год.

Меѓународен Славјански Универзитет ги известува сите студенти и соработници согласно соопштението од страна на Министерството за труд и социјална политика, и согласно со Законот за празниците […]
11 август 2023

Известување за остварување на правото на субвенциониран студентски оброк за академската 2023/24 година

Се известуваат студентите согласно Јавниот повик за остварување на правото на субвенциониран студентски оброк за академската 2023/24 година од страна на Министерството за образование и наука […]
30 март 2023

Покана за презентација на Европас и Еврогајденс од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност

Со големо задоволство ги известуваме нашите студенти дека на 24 април вработените од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност ќе одржат презентација на Меѓународен […]
20 јули 2022

Известување за СЕПТЕМВРИСКА испитна сесија

Почитувани студенти, Ве известуваме дека Септемвриската испитна сесија ќе се одржи со физичко присуство во просториите на Меѓународен Славјански Универзитет во Свети Николе и Битола – дозволено […]
30 март 2022

Почеток на настава со физичко присуство – летен семестар

Почитувани студенти, Ве известуваме дека согласно одлуката на Владата сите високообразовни установи треба да започнат настава со физичко присуство согласно протоколите. Наставата ќе се одржува со […]
28 март 2022

Известување за априлска испитна сесија

21 февруари 2022

10 Академии за 10 модерни професии – Генијален попуст од 15% само за студентите на МСУ на сите Семос Академии до 8-ми март

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и СЕМОС Едукација годинава ја интензивираат соработката и заеднички овозможуваат поволни услови за унапредување на вашите знаења. По тој повод […]
17 јануари 2022

Упатство за електронска пријава за испит за сесија во јануари 2022

Почитувани студенти, пријавувањето на испитите зa испитната сесија во јануари ќе се одвива целосно електронски преку системот Е-школарина. Пријавувањето на испитите започнува денес, 17.01.2022 и ќе […]
4 јануари 2022

Распоред за испитна сесија во ЈАНУАРИ – последипломски – Свети Николе и Битола

4 јануари 2022

Распоред за испитна сесија во ЈАНУАРИ – додипломски – Свети Николе и Битола

4 јануари 2022

Известување за јануарска испитна сесија

1 декември 2021

Бесплатни Киноверзум клуб картички за сите студенти на МСУ

По повод вториот роденден на единственото универзитетско кино, Киноверзум, Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ на своите студенти им доделува бесплатна Киноверзум клуб картичка. Право на […]
25 ноември 2021

Избори за членови и претседател на Студентско собрание

19 ноември 2021

Поднесување кандидатура за факултетското студентско собрание

Почитувани студенти, Во тек се изборите за членови и претседател на факултетското студентско собрание на секој од факултетите во состав на МСУ „Г. Р. Державин.“ Ве […]
8 ноември 2021

Упатство за електронска пријава за испит за сесија во ноември 2021

Почитувани студенти, пријавувањето на испитите зa испитната сесија во ноември ќе се одвива целосно електронски преку системот Е-школарина. Пријавувањето на испитите започнува денес, 08.11.2021 и ќе […]