Интернационални активности

16 септември 2023

М-р Михаела Ѓорчева од МСУ на претпремиерно прикажување на филмот Fair Play во Њујорк

Во рамки на 2023 Forbes Power Women’s Summit, м-р Михаела Ѓорчева, член на Управен Одбор на Меѓународен Славјански Универзитет и основач на единствениот македонски ланец на […]
15 септември 2023

М-р Михаела Ѓорчева од МСУ на 2023 Forbes Power Women’s Summit во Њујорк

М-р Михаела Ѓорчева, член на Управен Одбор на МСУ и основач на Киноверзум во Њујорк ги претставуваше Киноверзум и Меѓународен Славјански Универзитет на престижниот 2023 Forbes […]
10 септември 2023

Успешно реализирана обуката од Еразмус+ проектот “Together for the digital future of Kyustendil”

Меѓународен Славјански Универзитет и Центарот за стручно образование при Евро-славјанска заедница од Ќустендил неделава успешно ја завршија 7-дневната обука насочена кон зголемување на дигиталниот капацитет на […]
4 септември 2023

Втор ден од проектот Еразмус+ „Together for the digital future of Kyustendil“

Денес (04.09.2023) е вториот ден од обуките во рамки на Еразмус+ краткорочниот проект за мобилност на ученици и вработени во стручно образование и обука. Проектот со […]
8 август 2023

Ѓуфте Акин од Istanbul Gelisim University во посета на МСУ во рамките на програмата Еразмус+

Ѓуфте Акин од Istanbul Gelisim University – Истанбул, Република Турција деновиве e во посета на Меѓународен Славјански Универзитет во рамките на програмата Еразмус+, во делот на […]
24 јуни 2023

Дундар Челик од Универзитетот „Сулејман Демирел“, Република Турција во посета на МСУ во рамките на Еразмус+

Дундар Челик од Универзитетот Сулејман Демирел, Република Турција деновиве e во посета на Меѓународен Славјански Универзитет во рамките на програмата Еразмус+, во делот на мобилност за […]
24 јуни 2023

Проф. д-р Ерхан Каја од Универзитетот Намик Кемал во Текирдаг, Република Турција во посета на МСУ во рамките на Еразмус+

Проф. д-р Ерхан Каја од Универзитетот Намик Кемал во Текирдаг, Република Турција деновиве беше во посета на Меѓународен Славјански Универзитет во рамките на програмата Еразмус+, во […]
24 јуни 2023

Угур Ихсан Каја студираше еден семестар на МСУ, Хавиер де Висенте студираше цела академска година на МСУ во рамките на Еразмус+ програмата

Изминатата година Меѓународен Славјански Универзитет беше домаќин на рекорден број Еразмус+ студенти. Помеѓу нив беа и Угур Ихсан Каја и Хавиер де Висенте, студенти кои дојдоа […]
23 јуни 2023

Претставници од МСУ присуствуваа на врачувањето на дипломи на нашиот партнер – Економскиот факултет при Универзитетот во Љубљана

Претставници од Меѓународен Славјански Универзитет присуствуваа на врачувањето на дипломи на нашиот партнер – Економскиот факултет при Универзитетот во Љубљана за да ги поддржат и да […]
21 јуни 2023

Лондон: м-р Михаела Ѓорчева на тркалезна маса заедно со Forbes и Courtyard by Marriott

На покана на престижното американско бизнис списание Forbes и хотелот Courtyard London Heathrow во сопственост на најголемиот ланец хотели во светот, Marriott, м-р Михаела Ѓорчева, член […]
8 јуни 2023

Селчук Чајир од Универзитетот „Бинали Јилдирим“ од Турција во посета на МСУ во рамките на Еразмус+

Селчук Чајир од Универзитетот „Бинали Јилдирим“ од Ерзинџан, Република Турција деновиве e во посета на Меѓународен Славјански Универзитет во рамките на програмата Еразмус+, во делот на […]
3 јуни 2023

Професорки од Португалија и Полска во посета на МСУ во рамките на Еразмус+ програмата

Деновиве Меѓународен Славјански Универзитет беше домаќин на професорки од Португалија и Полска во рамките на Еразмус+ програмата. Д-р Елса Барбоса доаѓа од Политехничкиот институт во Бежа, […]
1 јуни 2023

Преставници од МСУ земаа учество на FIRESTARTER 2023, првата меѓународна конференција за искуство на клиенти и вработени

М-р Михаела Ѓорчева, член на Управен Одбор на Меѓународен Славјански Универзитет и Софија Радончиќ од Службата за Е-учење при МСУ земаа учество на FIRESTARTER 2023, првата […]
23 мај 2023

Успешно реализирани активностите од Еразмус+ проектот „За да бидам вистински дел од тебе, дај ми и ти дел од себе општество мое“

На 22 мај 2023 година во Маyberry Highway во Свети Николе завршија со реализација активностите од Еразмус+ проектот „За да бидам вистински дел од тебе, дај […]
22 мај 2023

Проф. д-р Станимир Михаилов Садинов во посета на МСУ во рамките на Еразмус+

Проф. д-р Станимир Михаилов Садинов од Техничкиот Универзитет во Габрово, Република Бугарија, деновиве e во посета на МСУ во рамките на програмата Еразмус+, во делот на […]