2015

1 ноември 2015

Славјански коорганизатор на конференција за безбедност во Охрид

3 септември 2015

Втор дел од Меѓународниот филозофски дијалог: исток-запад

   Во Скопје, Свети Николе и Охрид од 2 до 4 септември се одржува ПРВИОТ МЕЃУНАРОДЕН ФИЛОЗОФСКИ ДИЈАЛОГ ИСТОК–ЗАПАД – СИМПОЗИУМ НА ТЕМА „НАУКА И РЕЛИГИЈА“ […]
24 мај 2015

Свечено доделување на дипломи – 2015

24-ти мај, денот на сесловенските просветители на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ беше прославен со свечено доделување на дипломите на последната генерација дипломирани и магистрирани […]
17 април 2015

Славјански на Образовно рандеву 2015

На 17-ти април (петок) присуствувавме на Образовно рандеву 2015, настан на кој околу 1200 ученици од стручните училишта во Македонија ја покажаа својата креативност, како и […]
12 април 2015

Одржан е шестиот Велигденски натпревар во кршење со ноеви јајца

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ се одржа ШЕСТИОТ Велигденски натпревар во кршење со ноеви јајца. За таа прилика студентите на Славјански го изработија […]
16 март 2015

Апсолвентска екскурзија 2015

Почитувани колеги, Ве известуваме дека пристигна понудата за апсолвентска екскурзија! Ова е одлична прилика да се посети „заспаната убавица“ Венеција, да се прошетате по плоштадот Свети […]