Практична настава

31 мај 2024

Успешна практична настава на студентите од Факултетот за психологија при МСУ во Битола

Студентите од Факултетот за психологија при Меѓународен Славјански Универзитет, под менторство на проф. д-р Горица Поповска Налевска, во летниот семестар реализираа четиринеделна практична настава во основни […]
27 септември 2023

Потпишан меморандум за соработка помеѓу Меѓународен Славјански Универзитет и Евротип

Денес, 27 септември 2023 година на Меѓународниот Славјански Универзитет во Битола беше потпишан меморандум за соработка помеѓу Меѓународниот Славјански Универзитет и Евротип, спортски обложувалници, компанија која […]
1 март 2023

Студенти од МСУ на семинар на тема Парламентот (Собранието) како основна институција на парламентарното право

Денес, 1 март 2023, студенти од Факултетот за правни науки при Меѓународен Славјански Универзитет под менторство на д-р Јагода Митревска учествуваа на еднодневен семинар за студенти […]
15 април 2022

Студенти и предавачи од Факултетот за безбедносно инженерство при МСУ во посета на Рударско-енергетскиот комбинат – Битола

На 15 април 2022 година (петок) група студенти и предавачи од Факултетот за безбедносно инженерство беа во посета на Рударско-енергетскиот комбинат (РЕК) – Битола. Во текот […]
19 декември 2019

Студенти на практична настава во Психијатриска болница – Скопје

Студентите на прв и втор циклус студии од Факултетот за психологија во тек на месец декември реализираа практична настава во Психијатриска болница – Скопје (с. Бардовци). […]
26 ноември 2019

Студенти од Факултетот за психологија имаа практична настава во ОУ „Св. Климент Охридски”, Битола.

Денес студенти од четврта година од Факултетот за психологија при Меѓународен Славјански Универзитет имаа практична настава во ОУ „Св. Климент Охридски”, Битола. Целта на денешната посета […]
25 октомври 2019

Студентите од Факултетот за правни науки во посета на Основен суд Свети Николе по повод Европскиот ден на граѓанската правда

25-ти октомври е Европски ден на граѓанската правда и се одбележува во сите европски држави, со цел граѓаните да се информираат за нивните права.   По […]
18 септември 2019

Студенти од МСУ на практично предавање за полиграф

Денес наши студенти од Факултетот за правни науки имаа практично предавање за полиграф во МВР Скопје. Практичното предавање беше спроведено од виш инспектор полиграфист Костадин Иванов.
21 декември 2018

Студенти од Факултетот за безбедносно инженерство во едукативна посета во Водовод – Битола

Денес студенти од Факултетот за безбедносно инженерство при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ – Битола беа во едукативна посета во Водовод – Битола. Едукативната посета е во […]
20 декември 2018

Студенти од Факултетот за правни науки во едукативна посета на Криминалистичкиот музеј во Идризово

Денес студенти од Факултетот за правни науки при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ беа во едукативна посета на Криминалистичкиот музеј во Идризово. Во музејот, кој е единствен […]
17 декември 2018

Студенти од Факултетот за правни науки на практична настава во Основен суд – Битола

Денес група студенти од Факултетот за правни науки при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ од Битола имаше практична настава во Основен суд – Битола.
13 декември 2018

Студенти од Факултетот за правни науки на практична настава во Затвор Куманово

Согласно договорот за практична работа, денес група студенти од Факултетот за правни науки при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ од Свети Николе беше во посета на Затвор […]
13 декември 2018

Практична настава на Факултетот за безбедносно инженерство во компаниите АГП и Андонов

Денес група студенти од Факултетот за безбедност при работа во Свети Николе, имаше можност практично да се запознае со она што се изучува по предметите Проценка […]