амфитеатар

30 декември 2016

Предновогодишно СТЕНД АП ШОУ со Ивана Наскова

Дел од програмата за Новогодишен фестивал и базар во Св. Николе на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ беше и Стенд ап шоуто на Ивана Наскова […]
29 декември 2016

Новогодишна програма на учениците од ОУ „Кирил и Методиј“

Во рамки на културно-забавната програма на Новогодишен фестивал и базар во Св. Николе на 28-ми декември се одржа новогодишна програма подготвена од учениците од ОУ „Kирил […]
28 декември 2016

Новогодишна програма на учениците од ОУ „Гоце Делчев“ Св. Николе

Во рамки на културно-забавната програма на Новогодишен фестивал и базар во Св. Николе на 27 декември се одржа новогодишна програма подготвена од учениците од ОУ „Гоце […]
26 ноември 2016

Гостување на доц. д-р Даниела Тасевска, декан на Филозофски факултет во Бугарија

На 25.11.2016 на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“гостуваше доц. д-р Даниела Тасевска, декан на Филозофски факултет на универзитетот „Св. Кирил и Методиј” – Велико Трново, […]
18 ноември 2016

Едукативно-стручен собир за доктори по ветеринарна медицина.

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ го организираше шестиот едукативно-стручен собир за доктори по ветеринарна медицина со тема „Нови сознанија за хомеостазата, дијагностиката и репродукцијата кај […]
12 ноември 2016

Комедијата „Одам на лов“ – премиерно одиграна на Славјански.

„Одам на лов“ – комедија во три чина подготвена од Градски аматерски театар „Сцена 71“, Свети Николе во режија на Слободан Елисеев вечерва беше прикажана во […]
29 септември 2016

Со свечена програма одбележан Националниот празник на Н Р Кина.

Денес со почеток од 18:00 часот на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Св. Николе се одржа свеченост по повод Националниот празник на Народна Република […]
9 јуни 2016

Проекција на француски филм: Еден маж и една жена.

Во рамките на Филозофскиот Филмски Фестивал – 2016 во амфитеатарот на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“– Свети Николе беше прикажан францускиот филм „Еден маж и […]
3 јуни 2016

Промовирана монографија за пајонската престолнина Билазора

Научните резултати од археолошките истражувања на раноантичкиот град Билазора во овчеполскиот локалитет Градиште – Кнежје се публикувани во книгата „Античка Билазора – престолнина на независните Пајонци“ […]