Сите информации кои ви се потребни за МСУ

можете да ги најдете овде

 

МСУ денес

 

Денес Меѓународниот Славјански Универзитет (МСУ) располага со два кампуси во Свети Николе и Битола и е втор дом на повеќе од 2000 студенти.

МСУ низ годините

Нашиот универзитет стратегиски се развиваше преку зголемување на бројот на факултетите и насоките. Почнувајќи од 2004-та година, досега имаме акредитирано 5 факултети со над 20 насоки на додипломски и последипломски студии.

МСУ во иднина

Сакаме да креираме уникатно образовно искуство за сите наши студенти кое се фокусира не само на развивање и унапредување на нивните професионални вештини, туку и на нивната способност за решавање на проблеми, лидерство, комуникација.

Организациски дизајн и структура

Погледнете како е организиран универзитетот, кои се раководни органи и како се распределени одговорностите.

Домашна соработка

Создадениот имиџ на универзитетот овозможи потпишување повеќе договори за соработка со бројни компании вклучени во бизнисот во Република Северна Македонија, нудејќи им на нашите студенти можност за усовршување на своите работни вештини и професионално вклучување во бизнисот.

Меѓународна соработка

Низ годините МСУ има потпишано бројни договори со универзитети надвор од земјава. Силната меѓународна соработка е една од најважните карактеристики на нашиот универзитет.


Кампус Свети Николе


Oснован: 2004 година
Локација: ул. „Маршал Тито“ бр. 77, 2220 Свети Николе
Големина: 3000 м2
Патување со автомобил:
20-30 минути за студенти од Скопје, Куманово, Штип, Велес;
до еден час за студенти од Пробиштип, Кочани и Виница;
повеќе од еден час за студенти од Кратово, Крива Паланка, Тетово, Струмица, Радовиш, Неготино и Гевгелија.

Кампус Битола


Oснован: 2006 година
Локација: ул. „Новачки пат“ бр.16, 7000 Битола
Големина: 3000 м2
Патување со автомобил:
20-30 минути за студенти од Прилеп, Ресен, Демир Хисар.
до еден час за студенти од Крушево.
повеќе од еден час за студенти од Охрид, Струга, Кичево, Македонски Брод, Кавадарци.


Сите информации кои ви се потребни за МСУ

можете да ги најдете овде.
Факултети

Разгледајте ги факултетите и насоките на додипломските и последипломските студии.

Уписи

Сите информации кои ви се потребни за упис на додипломските и последипломските студии на МСУ.

 

Студенти

 

Информации за студентите, ЕКТС, начинот на студирање...

Услуги и центри

Нашата цел е освен административните функции, на студентите да им обезбедиме и низа на други услуги кои ќе го надополнат и олеснат нивното академско искуство.

Симболи на универзитетот

Погледнете ги грбот, знамето и химната на МСУ.

Акредитации

Информации за акредитациите на секој факултет посебно.

Самоевалуација

Листа на извештаи од спроведените самоевалуации.


Контакт информации

Ќе се обидеме да одговориме на сите прашања кои веројатно ги имате како идни студенти.
Често поставувани прашања

Овде ќе ги најдете одговорите на прашањата кои најчесто пристигнуваат во нашето поштенско сандаче. .

Постави прашање

Доколку сакате да дознаете некоја информација, а не можете да ја пронајдете на нашата веб страница, Ви препорачуваме да не контактирате преку оваа форма.

Закажете обиколка

Најдобриот начин да се запознаете со МСУ е да нè посетите. Посетете нè, разговарајте со нашите вработени, бидете сигурни дека сте чекор поблизу до живеењето на Вашата визија!

Контакт информации

Адресите и телефонските броеви на кои можете да не добиете се прикачени овде.