Сите информации кои ви се потребни за последипломските студии на МСУ.

можете да ги најдете овде
Конкурс за упис на последипломски студии

Прочитајте ги сите детали во конкурсот за упис 2020/2021.

Број на студенти на последипломските студии

Листа на факултети и отворени места на секој од нив.

Услови за упис на последипломските студии

Проверете кои услови треба да ги исполнувате за да можете да се запишете.

Рокови за упис на последипломските студии

Дознајте ги термините за првиот и вториот уписен рок.

Аплицирање за последипломски студии

Што е потребно за да се запишете на нашите последипломски студии? Дознајте повеќе за процесот на аплицирање.

Школарина на последипломските студии

Овде можете да добиете повеќе информации за начините на плаќање и можните бенефиции.

Документи за упис на последипломските студии

Листа на потребните документи за упис на втор циклус (последипломски) студии.

Трансфер на студенти на последипломските студии

Што е трансфер на студенти и како можете да извршите транфер на еден од нашите факултети.