Сите информации за програмата „Бизнис и организација“ (последипломски студии).

МСУ е партнер за регрутирање на студенти на програмата „Бизнис и организација“ во Република Северна Македонија и регионот.

Согласно билатералниот договор, МСУ е партнер за регрутирање на студенти за Економскиот факултет при Универзитетот во Љубљана. Според тоа, уписот на кандидатите и реализација на програмата ќе се врши на Меѓународен Славјански Универзитет. Официјален јазик на прогамата е англиски јазик.

Програмата „Бизнис и организација“ се состои од 15 предмети, а предавањата се одржуваат во Република Северна Македонија. Дипломата со која се стекнувате е тројно акредитирана и издадена од Економскиот факултет при Универзитетот во Љубљана.

Информации за програмата „Бизнис и организација“ на Економски факултет - Љубљана

Дознајте зошто програмата „Бизнис и организација“ е рангирана во најдобрите 100 во светот од Financial Times.

Обраќање од деканот на Економски факултет - Љубљана

Обраќање од деканот на Економскиот факултет, проф. д-р Метка Текавчиќ.

Наставна програма и број на студенти напрограмата „Бизнис и организација“

Листа на предметите кои се опфатени со програмата и бројот на отворени места за упис.

Предности на програмата „Бизнис и организација“

Проверете кои се предностите од студирањето на програмата „Бизнис и организација“.

Услови, рокови и критериуми за упис на програмата „Бизнис и организација“

Овде можете да добиете повеќе информации за условите и критериумите за упис, како и за временските рамки кога уписите се отворени.

Школарина на програмата „Бизнис и организација“

Повеќе информации за школарината и начините на плаќање.

Документи за упис на програмата „Бизнис и организација“

Информирајте се кои документи Ви се потребни за упис.

Согласно договорот потпишан помеѓу Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин” и University of Ljubljana, School of Economics and Business (Универзитет во Љубљана, Економски факултет), програмата „Бизнис и организација“ на Економскиот факултет при Универзитетот во Љубљана сега е достапна на нашиот универзитет.


Топ 100 програми во светот според Financial Times


Економскиот факултет на Универзитетот во Љубљана со гордост објавува дека интернационалната програма „Бизнис и организација” е рангирана меѓу најдобрите 100 на светско ниво на престижната листа на Financial Times. Рангирањето на Financial Times е најшироко признаено во меѓународната бизнис заедница, и самиот ранг го докажува квалитетот на програмата која е носител на добро познатите меѓународни акредитации EQUIS, AACSB и AMBA.

Исто така, во месец септември во Брисел EFMD (European Foundation for Management Development) официјално ја продолжи EQUIS акредитацијата во времетраење од 5 години на Економскиот факултет на Универзитетот во Љубљана. Со ова уште еднаш се потврдува исклучителниот квалитет на образование кој Економскиот факултет го имплементира на меѓународно ниво.


Факултет со тројна круна


Искористете ја можноста во Р. Македонија да студирате на програма од факултетот кој е првиот и моментално единствениот со т.н. „Тројна круна“ во Југоисточна Европа со највисоките интернационални акредитации EQUIS, AASCB и AMBA!

Уписот на кандидатите и реализација на програмата ќе се врши на Славјански Универзитет. Официјален јазик на прогамата е англиски јазик.

Во Словенија магистерската програма „Бизнис и организација” е акредитирана од Националната агенција за квалитет во високото образование (НАКВИС) на Република Словенија. University of Ljubljana, School of Economics and Business (Универзитет во Љубљана, Економски факултет) ја доби акредитацијата од Владата на Република Македонија за реализација на магистерската програма „Бизнис и организација”. Сите законски услови за одржување на студиите во Република Македонија се исполнети.

Оваа програма ја препорачуваме за:

  • менаџери и претприемачи кои веќе се вработени;
  • лидери кои имаат мултидисциплинарни одговорности;
  • директори кои сакаат да развијат сеопфатна, интегрирана перспектива и да ги изострат нивните стратешки вештини;
  • амбициозни експерти на кои им се важни менаџерските вештини;
  • мотивирани индивидуалци кои можат да го изразат својот лидерски потенцијал;
  • дипломирани студенти со или без работно искуство.

Повеќе информации:Последипломски студии • Бизнис и организација • Факултет за економија при Универзитетот од Љубљана

Сега можете да студирате Бизнис и организација на Економскиот факултет од Универзитетот во Љубљана, но во Македонија.Искористете ја можноста да студирате по програма од првиот и моментално единствениот факултет во регионот со три од највисоките интернационални акредитации! Постдипломските студии траат две години, a ќе бидат организирани на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе.Дознајте повеќе на https://bit.ly/2Kqx1oj

Posted by Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ on Tuesday, June 26, 2018