култура

27 март 2017

Претставници од МСУ гостуваа на поетски собир во Врање

Во Врање беше свечено отворена 51 ,,Борина недела,“ на која специјални гости беа и писатели од Македонија – д-р. Христо Петрески, директор на Институтот за култура и […]
10 декември 2013

Фестивал на руската култура и во Македонија

Почитувани, имаме голема чест да Ве известиме дека од 17-ти до 23-ти декември 2013, во повеќе градови во Македонија ќе се одржи Фестивал на руската култура, […]