Руски јазик

16 февруари 2022

Успешно се одржа првиот час од курсот по руски јазик

Денес се одржа првото предавање од бесплатниот курс по руски јазик. Предавањето помина успешно со над 350 вклучени слушатели. На првото предавање слушателите се запознаа со […]
10 јануари 2022

Известување за започнување на бесплатен курс по руски јазик

Научниот Институт за култура и уметност при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе започнува со одржување на бесплатен курс по руски јазик. Курсот ќе го […]
20 ноември 2019

Пријавување на бесплатен курс за руски јазик „Руски низ игра“ за деца на возраст од 5 до 9 години

Научниот Институт за култура и уметност при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе започнува со бесплатни курсеви за руски јазик „Руски низ игра“ […]