Конкурси

2 март 2021

Конкурс за средношколски есеи – 2021

Меѓународниот Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“, Институтот за култура и уметност при МСУ „Г. Р. Державин“ и издавачката куќа Меѓународен центар за славјанска просвета – Свети […]
31 декември 2020

Резултати од Новогодишниот ликовен и фото конкурс

Почитувани учесници, како што беше најавено, резултатите од Новогодишниот ликовен и фото конкурс ги објавуваме денес, на 31 декември. Пристигнаа 376 исклучително квалитетни ликовни дела, ракотворби […]
16 декември 2020

Конкурс за трансфер и упис на студенти на прв циклус на студии на акредитираните студиски програми во учебната 2020/2021 година

Врз основа на Правилникот за формата и начинот и водењето (во материјална и електронска форма) и содржина на матичната книга на запишани студенти и главната книга […]
15 декември 2020

Резултати од Есенскиот ликовен и фото конкурс – 2020

Почитувани учесници, како што беше најавено, резултатите од Есенскиот ликовен и фото конкурс 2020 ги објавуваме денес, на 15 декември. Пристигнаа 849 исклучително квалитетни ликовни дела […]
30 ноември 2020

Резултати од конкурсот „Јас, Итар Пејо“

Почитувани учесници, Соработничкиот тим на Институтот за култура и уметност при Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ – Свети Николе има голема чест и задоволство да […]
29 ноември 2020

Новогодишен ликовен и фото конкурс со изложба на најубавите новогодишни елки

„Новогодишниот ликовен и фото конкурс“ е ликовен и фото конкурс кој е отворен за сите генерации. Конкурсот ќе биде организиран преку Фејсбук и Инстаграм профилите на […]
19 октомври 2020

Есенски ликовен и фото конкурс

„Есенскиот ликовен и фото конкурс“ е ликовен и фото конкурс кој е отворен за сите генерации. Конкурсот ќе биде организиран преку Фејсбук и Инстаграм профилите на […]
8 октомври 2020

Известување за пристигнати дела на конкурсот „Јас, Итар Пејо“

Почитувани учесници, Соработничкиот тим на Институтот за култура и уметност при Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ – Свети Николе има голема чест и задоволство да […]
25 септември 2020

МСУ организира три настани по повод „Денови на Еразмус 2020“

Годинава 15, 16 и 17 октомври се Еразмус+ денови. По тој повод, Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ заеднички со Институтот за култура и уметност и […]
25 септември 2020

Инстаграм ликовен и фото конкурс – Мојата Еразмус+ визија

„Мојата Еразмус+ визија“ е ликовен и фото конкурс кој ќе биде отворен за сите генерации. Конкурсот ќе биде спроведен преку Инстаграм. Преку овој настан сакаме да […]
23 јули 2020

Пуштена во печат збирката „Средношкоски размислувања 4“

Деновиве од печат излегоа првите примероци од збирката есеи „Средношколски размислувања 4“ во која се објавени сите есеи од Конкурсот за средношколски есеи. Како што напоменавме […]
15 јули 2020

Конкурс за карикатура и афоризам на тема „Јас, Итар Пејо“

Институтот за култура и уметност при Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ – Свети Николе го објавува: Вториот интернационален КОНКУРС ЗА КАРИКАТУРА И АФОРИЗАМ Тема: „Јас, […]
3 јули 2020

625 дела пристигнаа на ликовниот конкурс „Омилената приказна од А. С. Пушкин“ – 2020

Ликовниот конкурс „Омилената приказна од А. С. Пушкин“ – 2020 кој започна од 4-ти јуни 2020, заклучно со 30 јуни е завршен. Гласањето продолжува и ќе […]
4 јуни 2020

Наградени дела од ликовниот конкурс „Омилената приказна од А. С. Пушкин“ – 2020

Ликовниот конкурс „Омилената приказна од А. С. Пушкин“ – 2020 кој започна од 4-ти јуни 2020, заклучно со 30 јуни е завршен. Гласањето траеше до 10-ти […]
24 мај 2020

На Денот на сесловенските просветители се одржа онлајн промоција на делото „Средношколски размислувања 4“

Денес преку платформата Zoom се одржа промоцијата на делото „Средношколски размислувања 4“. Проектот „Средношколски размислувања“ е финансиран од Министерството за култура како проект од национален интерес […]