амбасадор

7 март 2019

На Славјански традиционалнo беше прославена руската Прочка – Масленица

Денес во амфитеатарот на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ Свети Николе, 11-та година по ред свечено беше одбележана Масленица, руска Прочка. Настанот, на кој присуствуваа околу […]
5 јули 2017

Нашиот професор Марјан Николов е назначен за амбасадор на Regional Studies Association (RSA) за Македонија

Марјан Николов, професор на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и претседател на ЦЕА е назначен за амбасадор на Regional Studies Association (RSA) за Македонија во […]