работилница

24 септември 2019

Работилница „Заштита при внатрешен транспорт и складирање“

На 18 септември на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Нколе се одржа специјализирана практично-показна работилница на тема „Заштита при внатрешен транспорт и складирање“. […]
19 април 2019

Професори од МСУ учесници на работилницата „Правда за децата во антитерористички контекст“

Денес, 19.04.2019 година, на работилницата „Правда за децата во антитерористички контекст“ во организација на невладината организација СППМД, Амбасадата на САД и Академија за судии и јавни […]
30 март 2019

Започаа отворените денови на Славјански во Битола

Вчера, 29.01.2019 се одржа првиот отворен ден на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Битола за 2019 година. Како во Свети Николе, така и во […]
21 април 2017

Филозофскиот филмски фестивал гостува на Славјански во Св. Николе

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ гостува Филозофскиот филмски фестивал. Во рамките на фестивалот беше организирана работилница за учениците од СОУ Кочо Рацин – […]
3 март 2017

Одржана петтата работилница од циклусот „Менталното здравје и младите“ на тема „Стигма и дискриминација“

На 02.03.2017 година во 12:00 часот, во просториите на Општина Штип по петти пат се одржа работилница од циклусот „Менталното здравје и младите“, на тема „Стигма […]
6 декември 2016

Ликовна работилница на МСУ во ОУ „Климент Охридски“ – Прилеп.

Под мотото „Чекориме заедно“, денес во Прилеп во ОУ „Климент Охридски“ беше успешно реализирана ликовна работилница на која активно учествуваа децата со посебни потреби и вработените […]
28 октомври 2016

Работилница „Финансии и финансово право“

Денес во конференциската сала на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Св. Николе се одржа работилница на која обработуваа 2 теми „Меѓународниот монетарен фонд во […]
14 октомври 2016

Студентскиот сојуз организираше работилница „Сите сме убави“

Денес, во просториите на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Св. Николе, Студентски сојуз на Меѓународен Славјански Универзитет ја реализираше работилницата „Сите сме убави” во […]
14 октомври 2014

Успешно одржана работилница „Peer Counselling“ со проф. Џејмс Вилис

По гостувањето во Свети Николе, проф. Џејмс Вилис продолжува со активностите и во Штип. Овојпат заедно со професорот, Американското Катче – Штип и здружението Цивитас  организиравме […]
13 октомври 2014

Одржана работилницата „Менталното здравје и младите II“

Денес во Штип заедно со Совет на млади на Општина Штип, здружението ЦИВИТАС и Американското катче – Штип ја организиравме работилницата насловена „Менталното здравје и младите […]