мсу

16 октомври 2019

Двајца студенти од МСУ на студентска размена во Липецк, Русија

Во рамки на договорот за соработка со Липецкиот државен педагошки универзитет од Липецк, Русија, двајца студенти од Факултетот за информатика при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. […]
6 октомври 2019

Во Охрид заврши Петтиот филозофски дијалог „ИСТОК-ЗАПАД“

Во конференциската сала на Hotel Palace Garden во Охрид заврши Петтиот филозофски дијалог „ИСТОК-ЗАПАД“. На последната сесија од дијалогот, на 4ти октомври (петок), свои излагања имаа […]
3 октомври 2019

Во Битола продолжи Петтиот меѓународен филозофски дијалог

Денес во просториите на Меѓународниот Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Битола продолжи вториот дел од Петтиот меѓународен филозофски дијалог „Исток – запад“. Оваа година тема […]
1 октомври 2019

Прв академски час – Битола

Во преполниот амфитеатар на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“​ во Битола проректорот за меѓународни односи, проф. д-р Кети Несторовска, се обрати пред бруцошите и им […]
30 септември 2019

Отворена II Меѓународна научна конференција „Рускиот јазик, литература и култура: минато, сегашност и иднина“

Денес беше отворена II Меѓународна научна конференција „Рускиот јазик, литература и култура: минато, сегашност и иднина“ во организација на Рускиот центар при УКИМ на која присуствуваа […]
24 септември 2019

Работилница „Заштита при внатрешен транспорт и складирање“

На 18 септември на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Нколе се одржа специјализирана практично-показна работилница на тема „Заштита при внатрешен транспорт и складирање“. […]
16 септември 2019

Студенти од МСУ на фестивалот „Друзья, прекрасен наш союз!“

Во периодот од 9-ти до 14-ти септември, во Китен (Бугарија) се одржа Осмиот меѓународен фестивал за студенти «Друзья, прекрасен наш союз!». Студентите од нашиот универзитет оваа […]
9 септември 2019

Започна 8-миот меѓународен фестивал „Друзья, прекрасен наш союз!“

Вечерва во Китен, Бугарија започна 8-миот меѓународен фестивал „Друзья, прекрасен наш союз!“ кој ќе трае до 15-ти септември! Петта година по ред на фестивалот учество зема […]
3 септември 2019

Во Охрид одржан бесплатен семинар на тема „Како да излеземе од нашата комфорна зона“

На 30.08.2019 г. во салата на Хотел „Unique“ во Охрид се одржа бесплатен семинар организиран од страна на Европскиот институт за менаџмент, право и дипломатија во […]
20 август 2019

МСУ потпиша меморандум за соработка со Првата детска амбасада во светот Меѓаши

Денес, 20.08.2019 година, во просториите на Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ во Свети Николе беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. […]
16 јули 2019

Одржана конференција во контекст на проектот „Кампања за родова инклузија и родово изедначување на правата на жените и девојките со попреченост“

Денес, 16.07.2019 (вторник), во просториите на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе, беше одржана конференција во контекст на проектот „Кампања за родова инклузија и […]
5 јули 2019

Параглајдеристот Борјан Јовановски на второ место на светската ранг листа

После ажурираните резултати од Европскиот куп во Романија, Урои, параглајдеристот Борјан Јовановски и член на Алумни клубот при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ е едно […]
13 јуни 2019

Студентите од клубот на психолози при МСУ спроведоа интервју со проф. д-р Кети Несторовска

Со задоволство Ви го носиме интервјуто на еден врвен професор од Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“, професор доктор Кети Несторовска. Додека предава по предметите социологија, […]
13 јуни 2019

Студентите од клубот на психолози при МСУ спроведоа интервју со проф. д-р Кети Несторовска

Со задоволство Ви го носиме интервјуто на еден врвен професор од Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“, професор доктор Кети Несторовска. Додека предава по предметите социологија, […]
13 јуни 2019

НА МСУ изработен софтвер за пресметки со огромни броеви

На факултетот за информатика при Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ изработен е софтвер за математички пресметувања со огромни броеви, кои може да имаат по неколку […]