друштво на писатели

10 септември 2017

Поетот Василе Димески е добитник на наградата „Державин“ за 2017 година

Наградата „Державин“ се доделува за најдобра стихозбирка објавена во периодот од јули 2016 до јули оваа година. Високото признание Димески го доби за поетската книга „Ноќва […]
12 февруари 2016

Славјански со Благодарница од Друштвото на писатели на Македонија

Денес Друштвото на писателите на Македонија го одбележа своето 69-годишно постоење со наградување на најдобрите книжевни остварувања во 2015. По повод 69-годишнината од формирањето на Друштвото […]