Активности на наставен кадар

21 мај 2024

Професори од МСУ на меѓународна научна конференција во Белград, Србија

На 17. и 18 мај. 2024 година, во организација на Факултетот за бизнис и право при Универзитетот „МБ“ од Белград, Република Србија, се одржа VII Меѓународна […]
10 април 2024

Проф. д-р Јордан Ѓорчев донираше 12 уметнички дела на две јавни здравствени установи во Велес

Претседателот на Управен одбор на Меѓународен Славјански Универзитет, проф. д-р Јордан Ѓорчев, на 9. април 2024 година донираше 12 уметнички дела на две јавни здравствени установи […]
28 март 2024

На МСУ во Св. Николе промовирана книгата „Моделирање и компјутерска симулација на генетски регулаторни мрежи“ од проф. д-р Орце Симов

На 27 март 2024 година, со почеток во 12:00 часот, Меѓународен Славјански Универзитет во Свети Николе беше домаќин на промоција на книгата „Моделирање и компјутерска симулација […]
10 март 2024

МСУ и Киноверзум на Форбс 30/50 самитот 2024 во Абу Даби по повод Меѓународниот ден на жената

По повод Меѓународниот ден на жената, м-р Михаела Ѓорчева, член на Управен Одбор на Меѓународен Славјански Универзитет и основач на Киноверзум учестуваше на Forbes 30/50 самитот […]
20 февруари 2024

МСУ на настанот „Индија – Европа: Средба за бизнис и одржливост” во Њу Делхи, Индија

Делхи, 20 февруари 2024 – м-р Михаела Ѓорчева и Иван Спасев, членови на Управниот Одбор на Меѓународен Славјански Универзитет присуствуваа на настанот „Индија – Европа: Средба […]
16 јануари 2024

МСУ во Давос на Светскиот економски форум

Во Давос започна Светскиот економски форум, а Меѓународен Славјански Универзитет во моментов има свои претставници на повеќе настани организирани во рамките на форумот. Светскиот економски форум […]
2 декември 2023

Во Манила, Филипини врачена GUSI наградата за мир на проф. д-р Јордан Ѓорчев

Во Манила, Филипини, беше врачена GUSI наградата за мир на проф. д-р Јордан Ѓорчев, основач и претседател на Управен Одбор на Меѓународен Славјански Универзитет. Често нарекувана […]
20 ноември 2023

На МСУ во Битола се одржа настан организиран од Националната Мрежа Против Насилство врз Жените и Семејно Насилство

На Меѓународен Славјански Универзитет во Битола се одржа настанот „Важноста од унапредување на родовата еднаквост во спречувањето на насилството врз жените и девојчињата“. Настанот се одржа на […]
13 ноември 2023

Проф. д-р Мирослав Пендароски со свое предавање на Конгресот на психолози на Македонија

Проф. д-р Мирослав Пендароски од Факултетот за психологија при Меѓународен Славјански Универзитет на 11 и 12 ноември, зеде учество на Конгресот на психолози на Македонија организиран […]
18 октомври 2023

Шефика Сумеје Чам и Зеќерија Чам од Универзитетот „Муш Алпарслан“, Република Турција во посета на МСУ во рамките на Еразмус+

Шефика Сумеје Чам и Зеќерија Чам од Универзитетот „Муш Алпарслан“, Република Турција деновиве сe во посета на Меѓународен Славјански Универзитет во рамките на програмата Еразмус+, во […]
17 октомври 2023

Проф. д-р Јордан Ѓорчев добитник на наградата за мир GUSI во Манила, Филипини

Проф. д-р Јордан Ѓорчев, основач и претседател на Управен Одбор на Меѓународен Славјански Универзитет, е еден од истакнатите добитници на наградата за мир GUSI во Манила, […]
16 октомври 2023

М-р Михаела Ѓорчева и Иван Спасев на обука за работењето на првиот квантен компјутер применет во здравството во САД

М-р Михаела Ѓорчева и Иван Спасев, членови на Управен одбор на Меѓународен Славјански Универзитет во рамки на Forbes Under 30 Summit во САД ја посетија клиниката […]
13 октомври 2023

Есенска академија за студенти на докторски студии од Великотрновскиот универзитет започна на Меѓународен Славјански Универзитет

На 12 октомври 2023 година Меѓународен Славјански Универзитет во Свети Николе беше домаќин на Есенската академија за студенти на докторски студии организирана од страна на Великотрновскиот […]
12 октомври 2023

М-р Михаела Ѓорчева од МСУ на Forbes Under 30 самит во Кливленд, Охајо, САД

На покана на престижното американско бизнис списание Форбс, м-р Михаела Ѓорчева, член на Управен одбор на Меѓународен Славјански Универзитет, присуствуваше на 2023 Forbes Under 30 Summit […]
6 октомври 2023

Остварена средба со Џеф Кабили од Stanford University, наскоро работилница и на МСУ

М-р Михаела Ѓорчева и Иван Спасев, членови на Управниот Одбор на Меѓународен Славјански Универзитет на 5 октомври 2023 година остварија средба со Џеф Кабили, предавач на […]