Фестивали

25 декември 2022

Со над 10 Дедо Мразовци на мотори заврши Новогодишниот фестивал и базар

Третата вечер од Новогодишниот фестивал и базар на МСУ ја одбележаа над 10 Дедо Мразовци кои пристигнаа на мотори во организација на Мото Клуб Свети Николе […]
24 декември 2022

Голема посетеност на вториот ден од Новогодишниот фестивал и базар на МСУ

На вториот ден од Новогодишниот фестивал и базар на МСУ имаше голема посетеност. Денес, 24.12.2022 (сабота), е последен ден од базарот на кој можете да одберете […]
23 декември 2022

Започна Новогодишниот фестивал и базар на МСУ во Свети Николе

Започна шестиот Новогодишен фестивал и базар на Меѓународен Славјански Универзитет и Киноверзум. Базарот започна на 22.12.2022 (четврток) и ќе се одржува и во наредните два дена […]
14 ноември 2022

Во Киноверзум се одржа Stand-up comedy show со Ивана Наскова и Срѓан Слијепчевиќ

Во Киноверзум на Меѓународен Славјански Универзитет во Свети Николе на 11.11.2022 се одржа Stand-up comedy show со Ивана Наскова и Срѓан Слијепчевиќ. Студентите на МСУ можеа […]
13 ноември 2022

Пријавување за штандови на Новогодишен фестивал и базар • 22, 23 и 24 декември 2022

Шеста година го организираме нашиот Новогодишен фестивал и базар! Новогодишниот фестивал и базар ќе се одржи на 22, 23 и 24 декември, секој ден од 18:00 […]
27 декември 2021

Успешно заврши тридневниот Новогодишен фестивал и базар 2021

Во изминатите три дена граѓаните имаа можност да го посетат нашиот Новогодишниот фестивал и базар кој се одржа во дворот и во просториите на Меѓународен Славјански […]
25 декември 2021

Успешно заврши вториот ден од Новогодишниот фестивал и базар

Успешно заврши и вториот ден од Новогодишниот фестивал и базар на МСУ. И денес, не само што беа изложени рачни изработки од присутните креативци, беше организирана […]
23 декември 2021

Започна Новогодишниот фестивал и базар на МСУ во Свети Николе

Традиционално, во рамки на новогодишната програма на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“, граѓаните имаат можност да го посетат Новогодишниот фестивал и базар во дворот и […]
23 јуни 2021

Со 10 филмски проекции беше заокружен Филозофскиот филмски фестивал во Киноверзум на МСУ

И годинава Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Киноверзум беа дел од Филозофскиот филмски фестивал. Во периодот од 11 до 20 јуни 2021 во Киноверзум […]
11 јуни 2021

Филозофски филмски фестивал во Киноверзум на МСУ

И годинава Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Киноверзум се дел од Филозофскиот филмски фестивал и во Киноверзум ќе бидат прикажани 10 филмови од фестивалот. […]
25 декември 2019

Започна Новогодишниот фестивал и базар во Свети Николе

Со најбогата програма досега, денес започна нашиот Новогодишен фестивал и базар на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин’. Споделуваме фотографии од штандовите на креативните ракотворци кои […]
1 ноември 2019

Пријавување за штандови на Новогодишен фестивал и базар • 25, 26 и 27 декември 2019

Четврта година по ред го организираме нашиот Новогодишен фестивал и базар! Новогодишниот фестивал и базар ќе се одржи на 25, 26 и 27 декември, секој ден од […]
16 септември 2019

Студенти од МСУ на фестивалот „Друзья, прекрасен наш союз!“

Во периодот од 9-ти до 14-ти септември, во Китен (Бугарија) се одржа Осмиот меѓународен фестивал за студенти «Друзья, прекрасен наш союз!». Студентите од нашиот универзитет оваа […]