договор

3 јуни 2019

МСУ потпиша меморандум за соработка со Македонско здружение за маркетинг

На ден 31.05.2019 година, петок, Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ Свети Николе – Битола, претставуван од проф. д-р Ленче Петреска, ректор и Македонско здружение за […]
15 мај 2019

МСУ потпиша договор со Македонски полициски синдикат

Во просториите на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ беше потпишан договор за соработка помеѓу Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р Державин“ и Македонски полициски синдикат. Договорот […]
19 април 2019

МСУ потпиша договор со Универзитет „Мајка Тереза“ од Скопје

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ (МСУ) денес потпиша договор за соработка со Универзитетот „Мајка Тереза“ (УМТ) од Скопје. Потпишувањето на договорот се одржа во просториите […]
12 март 2019

Во просториите на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ потпишан е билатерален договор со Меѓународниот Визион Универзитет од Гостивар

Денес, на 12.03.2019 година, во просториите на Меѓународен Славјански Универзитет „Г.Р.Державин“ потпишан е билатерален договор со Меѓународниот Визион Универзитет од Гостивар со цел продлабочување на соработката […]
25 август 2017

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ потпиша Меморандум за соработка со Ротари Клуб, Велес

Денес на 25.08.2017 година во просториите Меѓународниот Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“  беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу Ротари Клуб, Велес и Меѓународен Славјански Универзитет „Г. […]
10 јули 2017

Се продлабочува соработката со Великотрновскиот универзитет

На 07.07.2017 во просториите на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Св. Николе беше потпишан договор за продлабочување на соработката со Великотрновскиот универзитет „Св. Кирил […]
27 февруари 2017

Потпишан договор за докторски студии – универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Велико Трново

Денес во Ректоратот на универзитетот „Св. Кирил и Методиј” од Велико Трново, Бугарија, беше остварена средба со Ректорот и проректорите на Универзитетот на која е договорена […]
9 февруари 2017

Делегацијата од Холандија во посета на МСУ – Св. Николе

По потпишаниот договор во Битола, делегацијата на Getijde College гостуваше на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Св. Николе. За почеток на добрата соработка на ректорот […]
6 февруари 2017

Потпишан договор за соработка со Getijde College, Холандија

Денес, 06.02.2017, беше потпишан договор за соработка со Getijde College од Холандија. Договорот свечено беше потпишан во амфитеатарот на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Битола. […]
14 декември 2016

Продолжен договорот за двојни дипломи со Тамбовскиот универзитет.

Денес деканот на Факултетот за правни науки при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ проф. д-р Александар Илиевски и ректорот на Тамбовскиот државен универзитет „Г. Р. […]
9 декември 2016

Претставници од Славјански на конференција во Липецк, Русија

Во рамки на соработката помеѓу Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Липецкиот државен педагошки универзитет „П. П. Семјонов Тан-Шански“ од Русија, група наши претставници учествуваа […]
2 декември 2016

Потпишан Договор за соработка со Педагошкиот факултет од Врање.

Во Св. Николе беше потпишан Договор за соработка помеѓу Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Педагошкиот факултет од Врање. Потписници на договорот беа ректорот на […]
26 април 2016

Потпишан договор со Липецкиот државен универзитет

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ потпиша договор за соработка со Липецкиот државен педагошки универзитет од градот Липецк, Русија. Овој договор означува почеток на соработката помеѓу […]
4 ноември 2015

Потпишан договор за соработка со здружението ЦИВИТАС – Штип

15 октомври 2015

Договор помеѓу Министерството за здравство и руска клиника во посредство на Славјански