Врање

29 март 2017

Театар од Врање гостува на Славјански во Св. Николе

По повод 27-ми март – Светскиот ден на театарот, во Свети Николе започна нов Меѓународен театарски фестивал „Билазора“. Денес граѓаните на Свети Николе ја проследија претставата […]
27 март 2017

Претставници од МСУ гостуваа на поетски собир во Врање

Во Врање беше свечено отворена 51 ,,Борина недела,“ на која специјални гости беа и писатели од Македонија – д-р. Христо Петрески, директор на Институтот за култура и […]
2 декември 2016

Потпишан Договор за соработка со Педагошкиот факултет од Врање.

Во Св. Николе беше потпишан Договор за соработка помеѓу Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Педагошкиот факултет од Врање. Потписници на договорот беа ректорот на […]