Издавачка дејност

28 март 2024

На МСУ во Св. Николе промовирана книгата „Моделирање и компјутерска симулација на генетски регулаторни мрежи“ од проф. д-р Орце Симов

На 27 март 2024 година, со почеток во 12:00 часот, Меѓународен Славјански Универзитет во Свети Николе беше домаќин на промоција на книгата „Моделирање и компјутерска симулација […]
15 декември 2022

Промовиран романот „Најстариот човек на светот“ од проф. д-р Јордан Ѓорчев

На 15 декември Издавачката куќа – Меѓународен центар за славјанска просвета при Меѓународен Славјански Универзитет организираше промоција на книгата „Најстариот човек на светот“ од проф. д-р […]
13 јуни 2022

Промовирани книгите „Вештачка интелигенција“ и „Менаџмент на софтверски потреби“ од проф. д-р Маријан Стевановски

На 06.06.2022 година во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ Куманово, се одржа промоцијата на две универзитетски изданија: „Вештачка интелигенција“ и „Менаџмент на софтверски потреби“ од авторот […]
10 март 2022

Во просториите на МСУ промовирана книгата „Доаѓа зима“ од Димитар И. Вилазорски

Meѓународен Славјански Универзитет, Меѓународен Центар за Славјанска Просвета, официјалната издавачка куќа на Меѓународен Славјански Универзитет и Институтот за култура и уметност при МСУ организираа промоција на […]
21 февруари 2022

Конкурс за средношколски есеи – 2022

  Резултати од конкурсот Прва награда. Ангела Атанасовска – СОУ  „Таки Даскало“, Битола – Мигови за паметење Златна плакета, таблет, МСУ подароци Втора награда. Анамарија Шошкоска […]
27 јануари 2022

Промовирана книгата „Застапеност на психолошкото во Законот за заштита на децата на РСМ“ од м-р Андријана Паскоска и проф. д-р Мирослав Пендароски

Успесите на нашите студенти се и наши успеси! Застапеност на психолошкото во законот за детска заштита во земјава е тема на книгата на м-р Андријана Паскоска […]
20 декември 2021

На МСУ во Свети Николе промовирана книгата „Крлевизми“ од Атанас Крлевски

Меѓународен Центар за Славјанска Просвета, официјалната издавачка куќа на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Институтот за култура и уметност при МСУ организираа промоција на […]
19 декември 2021

Промоција на книга и изложба на академската сликарка Ала Хвастунова од Русија

Меѓународниот Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“, Институтот за култура и уметност при МСУ и Меѓународен центар за славјанска просвета на 18.12.2021 организираа промоција на книгата ГРАФИКА […]
11 декември 2021

На МСУ во Свети Николе промовирана книгата „Патот до розевата панделка“ од д-р Гордана Митева

Меѓународен Центар за Славјанска Просвета, официјалната издавачка куќа на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ организираше промоција на книгата „Патот до розевата панделка“ од д-р Гордана […]
3 ноември 2021

Промоција на книгата „Управување и маркетинг на туристичкиот потенцијал во Овчеполската котлина“ од Никола Ристевски

Официјалната издавачка куќа на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“, Меѓународен Центар за Славјанска Просвета, на 3 ноември во библиотеката на МСУ ја промовираше книгата „Управување […]
29 октомври 2021

Во просториите на МСУ промовирана книгата „Како споменик“ од Тања Гоцева

Меѓународен Центар за Славјанска Просвета, официјалната издавачка куќа на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Институтот за култура и уметност при МСУ организираа промоција на […]
18 септември 2021

Во библиотеката на МСУ промовирана книгата „Преживеана“ од Слободанка Кузманова

Меѓународен Центар за Славјанска Просвета, официјалната издавачка куќа на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Институтот за култура и уметност при МСУ организираа промоција на […]
16 септември 2021

Промовирана книгата „Лево-десно: економијата низ две перспективи“ од проф. д-р Никола Поповски и проф. д-р Трајко Славески

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе се одржа промоција на книгата „Лево – десно – економијата низ две перспективи“ која е […]
5 јули 2021

Промовирани две книги со карикатури „My Way 2“ и „My Way 3“ од Јордан Ѓорчев

На 5 јули 2021 со почеток од 12:00 часот во библиотеката на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе беа промовирани двете книги со […]
22 јуни 2021

Промовирана книгата Антологија 2021 во присуство на претседателот на Словенија

На 19 јуни 2021 во Блед се одржа Дистриктната конференција на Ротари 1912 кој кој дистрикт е и Република Северна Македонија. На настанот беше присутен и […]