фестивал

16 септември 2019

Студенти од МСУ на фестивалот „Друзья, прекрасен наш союз!“

Во периодот од 9-ти до 14-ти септември, во Китен (Бугарија) се одржа Осмиот меѓународен фестивал за студенти «Друзья, прекрасен наш союз!». Студентите од нашиот универзитет оваа […]
9 септември 2019

Започна 8-миот меѓународен фестивал „Друзья, прекрасен наш союз!“

Вечерва во Китен, Бугарија започна 8-миот меѓународен фестивал „Друзья, прекрасен наш союз!“ кој ќе трае до 15-ти септември! Петта година по ред на фестивалот учество зема […]
28 октомври 2017

Врачени наградите од конкурсот „Јас, Итар Пејо“

На 27.10.2017, со почеток во 19:00 часот во просториите на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Битола, беа врачени наградите на учесниците на Конкурсот за […]
21 октомври 2017

Затворање на 19-тиот Светски фестивал на студенти и млади во Сочи

Со почеток од 20:00 часот во Сочи, Русија започна церемонијата за затворање на 19-тиот Светски фестивал за студенти и млади. На фестивалот земаа учество вкупно 185 земји, […]
22 мај 2017

Студенти од МСУ на гастрономски фестивал „Кукарекино“ во Тамбов

Вчера, 21.05.2017, студенти од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ Свети Николе – Битола присутствуваа на гастрономскиот фестивал „Кукарекино“ во Тамбов, Русија. Фестивалот за првпат се […]
16 октомври 2016

Студенти од Славјански на фестивал во Софија, Бугарија

Викендов група студенти од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ под името „Державинци“ учествуваше на два фестивали за антифашистички песни во Бугарија. Фестивалите насловени „Серебряные жаворонки“ […]
9 октомври 2016

Студенти од Славјански на фестивал на здравјето во Србија

Од 7-ми до 9-ти октомври, екипа на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ учествуваше на меѓународен фестивал посветен на здравјето кој се одржа во Србија. Четириесетина […]
5 октомври 2015

Славјански на фестивал посветен на здравјето во Србија

10 декември 2013

Фестивал на руската култура и во Македонија

Почитувани, имаме голема чест да Ве известиме дека од 17-ти до 23-ти декември 2013, во повеќе градови во Македонија ќе се одржи Фестивал на руската култура, […]