шаховски

27 јануари 2019

Доделување на награди, шаховски турнир „Державин“ – 2019

Вториот ден од шаховскиот турнир „Державин“ се одиграа 5 кола или вкупно 11 кола во двата дена. Беа доделени вкупно 24 награди и дипломи, а благодарници […]
26 јануари 2019

Шаховски турнир на МСУ – 2019 година

Се уште е во тек првиот ден од младинскиот шаховски турнир „Державин“ во организација на нашиот универзитет, кој по трет пат се одржува во Битола. Пријавени […]