награда

10 септември 2017

Поетот Василе Димески е добитник на наградата „Державин“ за 2017 година

Наградата „Державин“ се доделува за најдобра стихозбирка објавена во периодот од јули 2016 до јули оваа година. Високото признание Димески го доби за поетската книга „Ноќва […]
25 декември 2016

Доделување на наградите на шаховскиот турнир на Славјанскиот унив

После 7 одиграни кола, најдобрите тројца шахисти имаа по 6 поени. Според пропозициите се играше тромеч со партии по 5 минути. Во изедначена борба, на крајот […]
26 ноември 2016

Нашите „Державинци“ помеѓу наградените лауреати во Софија.

Нашата група „Державинци“, како една од 22 наградени групи, денес настапи на гала-концертот од фестивалите за воени песни „Алёша“ и „Серебряные жаворонки“ кои се одржуваат во […]
12 октомври 2016

Во Битола доделена наградата „Державин“

Во просториите на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Битола на поетот Јован Стрезовски, денес во 12 часот му беше врачена наградата „Державин“, што се […]
4 септември 2016

Поетот Јован Стрезовски добитник на наградата „Державин“

Поетот Јован Стрезовски е добитник на наградата „Державин“ што се доделува за најдобра стихозбирка објавена во периодот од јули 2015 до јули оваа година. Високото признание […]