Резултати

15 февруари 2022

Резултати и најава за Бесплатни обуки на теми по ваш избор

2022 е почеток на ново патување, симбол на нови идеи, подобри решенија, инспирација, успешна работа. Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“, Институтот за култура и уметност […]
3 ноември 2021

Наградени дела од конкурсот „Перото – инспирација за уметничката четка“

Институтот за култура и уметност при Меѓународниот Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ кој го распиша ликовниот конкурс „Перото – инспирација за уметничката четка“, на 31 октомври […]
2 април 2021

Резултати од Првоаприлскиот конкурс 2021

Почитувани учесници, како што беше најавено, резултатите од Првоаприлскиот конкурс ги објавуваме денес, на 2-ри април. Пристигнаа 460 креативни маски од повеќе генерации. Виртуелната изложба се […]
31 декември 2020

Резултати од Новогодишниот ликовен и фото конкурс

Почитувани учесници, како што беше најавено, резултатите од Новогодишниот ликовен и фото конкурс ги објавуваме денес, на 31 декември. Пристигнаа 376 исклучително квалитетни ликовни дела, ракотворби […]
15 декември 2020

Резултати од Есенскиот ликовен и фото конкурс – 2020

Почитувани учесници, како што беше најавено, резултатите од Есенскиот ликовен и фото конкурс 2020 ги објавуваме денес, на 15 декември. Пристигнаа 849 исклучително квалитетни ликовни дела […]
30 ноември 2020

Резултати од конкурсот „Јас, Итар Пејо“

Почитувани учесници, Соработничкиот тим на Институтот за култура и уметност при Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ – Свети Николе има голема чест и задоволство да […]
8 октомври 2020

Известување за пристигнати дела на конкурсот „Јас, Итар Пејо“

Почитувани учесници, Соработничкиот тим на Институтот за култура и уметност при Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ – Свети Николе има голема чест и задоволство да […]
24 мај 2020

На Денот на сесловенските просветители се одржа онлајн промоција на делото „Средношколски размислувања 4“

Денес преку платформата Zoom се одржа промоцијата на делото „Средношколски размислувања 4“. Проектот „Средношколски размислувања“ е финансиран од Министерството за култура како проект од национален интерес […]
27 јануари 2019

Доделување на награди, шаховски турнир „Державин“ – 2019

Вториот ден од шаховскиот турнир „Державин“ се одиграа 5 кола или вкупно 11 кола во двата дена. Беа доделени вкупно 24 награди и дипломи, а благодарници […]
24 мај 2018

Врачени наградите за најдобрите средношколски есеи – 2018

На 24-ти мај беа доделени наградите од Конкурсот за средношколски есеи. Доделувањето на наградите се одржа на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе. […]
30 април 2018

Наградени најдобрите матуранти од интелектуалната игра #DerzhaWIN

Интелектуалната игра #DerzhaWIN е игра на вештини, знаење, креативност, способност за снаоѓање, менаџирање со времето и интелигенција. Вкупно 25 тандеми од цела Македонија се натпреваруваа за […]
23 декември 2017

Доделени наградите од шаховскиот турнир „Державин“ – 2017

По 9-тото коло кое се одигра денес, беа доделени наградите за најдобрите тројца шахисти. Првото место (златна плакета и лаптоп) го освои Тони Лазов од Неготино […]
28 октомври 2017

Врачени наградите од конкурсот „Јас, Итар Пејо“

На 27.10.2017, со почеток во 19:00 часот во просториите на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Битола, беа врачени наградите на учесниците на Конкурсот за […]
10 септември 2017

Поетот Василе Димески е добитник на наградата „Державин“ за 2017 година

Наградата „Державин“ се доделува за најдобра стихозбирка објавена во периодот од јули 2016 до јули оваа година. Високото признание Димески го доби за поетската книга „Ноќва […]