конференција

30 септември 2019

Отворена II Меѓународна научна конференција „Рускиот јазик, литература и култура: минато, сегашност и иднина“

Денес беше отворена II Меѓународна научна конференција „Рускиот јазик, литература и култура: минато, сегашност и иднина“ во организација на Рускиот центар при УКИМ на која присуствуваа […]
24 септември 2019

Од 2-ри до 4-ти октомври ќе се одржи петтиот меѓународен филозофски дијалог „Исток – Запад“

Во организација на Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ), Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“, Филозофскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” од Скопје и […]
16 јули 2019

Одржана конференција во контекст на проектот „Кампања за родова инклузија и родово изедначување на правата на жените и девојките со попреченост“

Денес, 16.07.2019 (вторник), во просториите на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе, беше одржана конференција во контекст на проектот „Кампања за родова инклузија и […]
3 јуни 2019

На МСУ оддржана шеста Меѓународна научна конференција на тема „Нови развојни и маркетинг предизвици“

На ден 31.05.2019 година, петок, на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ се оддржа шестата Меѓународна научна конференција на тема „Нови развојни и маркетинг предизвици“ организирана […]
19 април 2019

На МСУ во Свети Николе се одржа јубилејната десетта Меѓународна конференција „Меѓународен дијалог: ИСТОК – ЗАПАД“

На Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ се одржа јубилејната десетта Меѓународна конференција „Меѓународен дијалог:  ИСТОК – ЗАПАД“  која е во заедничка организација со Тамбовскиот државен […]
17 април 2019

Повик за шеста Меѓународна научна конференција (ISCMMA’19)

Македонското здружение за маркетинг „МАРКЕТИНГ“ – Скопје, во соработка со Меѓународниот Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ – Свети Николе, со посебно задоволство Ве покануваат да учествувате […]
4 јуни 2017

Делегација од МСУ на Сесловенска конференција во Русија

Во Санкт Петербург со голема Сесловенска трпеза заврши јубилејната Сесловенска конференција, каде земаа учество повеќе од 220 делегати од сите словенски земји. Од 26-ти мај до […]
28 април 2017

Се одржа осмата меѓународна научна конференција на Славјански

Денес на 28.04.2017, се одржа осмата по ред меѓународна научна конференција „МЕЃУНАРОДЕН ДИЈАЛОГ: ИСТОК-ЗАПАД“, организирана од Меѓународниот Славјански Универзитет „Г.Р. Державин“. На конференцијата пристигнаа повеќе од […]
30 март 2017

Претседателот на Управен Одбор на МСУ на конференција во Чешка

Деновиве делегација од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ присуствува во Маријански Лазњи, Чешка, каде се одржува меѓународна педагошка конференција на тема „Интеракција на училиштето, семејството […]
15 април 2016

VII меѓународна конференција – МЕЃУНАРОДЕН ДИЈАЛОГ: ИСТОК-ЗАПАД

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе се одржа седмата по ред меѓународна научна конференција – МЕЃУНАРОДЕН ДИЈАЛОГ: ИСТОК-ЗАПАД со околу 150 […]
5 април 2016

Учество на доц. д-р Ѓорѓина Кимова на конференција во Струга

Доц. д-р Ѓорѓина Кимова, предавач на Факултетот за психологија приМеѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ учествуваше на втората ЕдуКонференција за наставници и информатичари со свој труд […]
23 ноември 2015

Професорка од Славјански на Eвропска лидерска конфeренција во Тирана

21 ноември 2015

Професорот Тони Петрески на научна конференција за кризен менаџмент

1 ноември 2015

Славјански коорганизатор на конференција за безбедност во Охрид

3 септември 2015

Втор дел од Меѓународниот филозофски дијалог: исток-запад

   Во Скопје, Свети Николе и Охрид од 2 до 4 септември се одржува ПРВИОТ МЕЃУНАРОДЕН ФИЛОЗОФСКИ ДИЈАЛОГ ИСТОК–ЗАПАД – СИМПОЗИУМ НА ТЕМА „НАУКА И РЕЛИГИЈА“ […]