Психологија

17 мај 2023

МСУ и ОУ „Св. Кирил и Методиј“ од Битола ја одржаа работилницата „Работа со надарени и талентирани ученици“

На 15 мај 2023 година учениците од осмо одделение од ОУ „Св. Кирил и Методиј“ – Битола беа во посета на Меѓународен Славјански Универзитет. Учениците имаа […]
4 мај 2023

Се одржа работилницата „Заштита на жртвите на родово базирано насилство во Р. С. Македонија“ на МСУ во Битола

На 3 мај 2023 година на Меѓународен Славјански Универзитет во Битола, Ана Аврамоска Нушкова, проектна координаторка во Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство […]
26 април 2023

На МСУ во Свети Николе се одржа работилница на тема „Заштита на жртвите на родово базирано насилство во Р. С. Македонија“

На 26 април 2023 година (среда) на Меѓународен Славјански Универзитет во Свети Николе се одржа работилница на тема „Заштита на жртвите на родово базирано насилство во […]
28 февруари 2023

Одржана работилница по повод 28 февруари, Меѓународниот ден на лицата со ретки болести

По повод Меѓународниот ден на лицата со ретки болести, 28 фeвруари, Факултетот за психологија при Меѓународен Славјански Универзитет и ОУ „Тодор Ангелевски” од Битола реализираа заедничка […]
26 декември 2022

Реализирана практична настава во Психијатриска болница – Скопје

На 22.12.2022 студентите од Факултетот за психологија при Меѓународен Славјански Универзитет реализираа практична настава по предметите Психодијагностика и Психопатологија во Психијатриска болница – Скопје, под менторство […]
28 ноември 2022

Успешно заврши настанот Денови на психологија

Успешно завршија „Деновите на психологија“ на Меѓународен Славјански Универзитет. Денови на психологија е нашиот најголем онлајн настан кој традиционално се одржува секоја година. На 26 ноември […]
24 ноември 2022

Успешно се одржа првиот ден од Деновите на психологија

На 24.11.2022 на Факултетот за психологија во Битола се отворија Деновите на психологија на МСУ со панел дискусија на тема „Врсничка едукација-ефикасна алатка за промовирање на […]
4 ноември 2022

Денови на психологија 2022

Големо задоволство ни е да ве поканиме да бидете дел од нашите „Денови на психологија”™. За првпат годинава настанот ќе биде хибриден и ќе можете да […]
31 мај 2022

Се одржа десеттото предавање од ППП – Моќта на верувањето и верување во моќта за „едност“ во Универзумот

Моќта на верувањето и верување во моќта за „едност“ во Универзумот е десеттото предавање во рамките на Платформата за психолошка поддршка. Предавањето се одржа на 31.05.2022 […]
18 мај 2022

Се одржа деветтото предавање од ППП – „Воведување на нов модел на процена на деца и млади со попреченост во Р. С. Македонија“ од проф. д-р Анита Ристеска и Горан Петрушев

„Воведување на нов модел на процена на деца и млади со попреченост во Р. С. Македонија“ е деветтото предавање во рамките на Платформата за психолошка поддршка. […]
10 мај 2022

Се одржа осмото предавање од ППП – „Инклузивна училница – Од теорија до пракса“ од доц. д-р Горица Поповска Налевска

„Инклузивна училница – Од теорија до пракса“ е осмото предавање во рамките на Платформата за психолошка поддршка. Предавањето се одржа на 10.05.2022 година со почеток од […]
4 мај 2022

Се одржа седмото предавање од ППП – „Худолиновата метода како современ начин во справувањето со алкохолизмот“ од д-р Вангелица Гаврилова

„Худолиновата метода како современ начин во справувањето со алкохолизмот“ е седмото предавање во рамките на Платформата за психолошка поддршка. Предавањето се одржа на 03 мај 2022 […]
27 април 2022

Се одржа шестото предавање од ППП – „Типови на личност“ од проф. д-р Сашо Кочанковски

„Типови на личност“ е шестото предавање во рамките на Платформата за психолошка поддршка. Предавањето се одржа на 26.04.2022 година со почеток од 19:00 часот. Предавањето го […]
20 април 2022

Се одржа петтото предавање од ППП – „Психотерапија и личен развој во кризи“ од проф. д-р Мирослав Пендароски

„Психотерапија и личен развој во кризи“ е петтото предавање во рамките на Платформата за психолошка поддршка. Предавањето се одржа на 19.04.2022 година со почеток од 19:00 […]
13 април 2022

Се одржа четвртото предавање од ППП – „Како донесуваме лоши одлуки? Психологија на изборот“ од доц. д-р Ана Чучкова

„Како донесуваме лоши одлуки? Психологија на изборот“ е четвртото предавање во рамките на Платформата за психолошка поддршка. Предавањето се одржа на 12.04.2022 година со почеток од […]