Филозофски дијалог

13 декември 2023

Успешно одржан Осмиот меѓународен филозофски дијалог: „Исток -Запад“

На 6 и 7 декември 2023 година се одржа Осмиот меѓународен филозофски дијалог: „Исток-Запад“ во организација на МАНУ, Меѓународен Славјански Универзитет, Филозофскиот факултет при Универзитетот „Св. […]
10 октомври 2021

На МСУ во Свети Николе заврши Шестиот меѓународен филозофски дијалог „Исток – запад“ со четвртата сесија

Четвртата и последна сесија на Шестиот меѓународен филозофски дијалог „Исток – запад“ се одржа на 8 октомври 2021 во просториите на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. […]
7 октомври 2021

На МСУ во Свети Николе продолжи Шестиот меѓународен филозофски дијалог „Исток – запад“ со втората и третата сесија

Околу 20 врвни филозофи од универзитети од САД, Србија, Русија, Словенија, Хрватска, Белгија, Грција, Австрија, Босна и Херцеговина, Германија, Унгарија и Северна Македонија деновиве земаат учество […]
6 октомври 2021

Денес во МАНУ започна Шестиот меѓународен филозофски дијалог „Исток-запад“

Околу 20 врвни филозофи од универзитети од САД, Србија, Русија, Словенија, Хрватска, Белгија, Грција, Австрија, Босна и Херцеговина, Германија, Унгарија и Северна Македонија земаат учество на […]
23 септември 2021

Ретроспектива: Меѓународен филозофски дијалог „Исток – запад“ низ годините

Во пресрет на шестото издание на Меѓународниот филозофски дијалог „Исток – запад“, кој е во организација на МАНУ, МСУ „Гаврило Романович Державин“, Филозофското друштво на Македонија […]
25 август 2020

Одлагање на Шестиот меѓународен философски дијалог „Исток – Запад“ за 2021 година

Организацискиот одбор на Шестиот меѓународен философски дијалог „Исток – Запад“ информира дека годинешното издание со симпозиумска тема „Филозофија на меморијата“ коешто треба(ше) да се одржи од […]
2 октомври 2019

Во МАНУ денес започна Петтиот меѓународен филозофски дијалог

11 врвни филозофи од универзитети од Полска, Грција, Хрватска, Романија, Србија, Босна и Херцеговина и Северна Македонија, присуствуваа на отворањето на Петтиот меѓународен филозофски дијалог „Исток […]
8 октомври 2018

Во Охрид заврши филозофскиот дијалог „ИСТОК-ЗАПАД“

Во „Куќата на Уранија“ во Охрид заврши 4тиот меѓународен филозофски дијалог „ИСТОК-ЗАПАД“.   Последната сесија на дијалогот се одржа на 6-ти октомври со излагањата на д-р […]
4 октомври 2018

Филозофскиот дијалог продолжи на Славјански во Битола

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Битола се одржаа две работни сесии од Меѓународниот филозофски дијалог на тема „Биоетиката на крстопат“, симпозиум кој […]
3 октомври 2018

Во МАНУ свечено отворен 4-тиот Меѓународен филозофски дијалог на тема „Биоетиката на крстопат“

Во организација на МАНУ, Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Филозофското друштво на Македонија од 3 до 5 октомври 2018 година се одржува 4-тиот Меѓународен […]
6 октомври 2017

Во Охрид заврши меѓународниот филозофски дијалог „Исток – Запад“

Последната сесија од Третиот меѓународен филозофски дијалог се одржа денес, 6-ти октомври, во Куќата на Уранија, Охрид. Во организација на Македонската академија на науките и уметностите, […]
5 октомври 2017

Започна Третиот меѓународен филозофски дијалог „Исток – Запад“

Во организација на Македонската академија на науките и уметностите, Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Филозофското друштво на Македонија од 4-ти до 6-ти октомври во […]
3 септември 2015

Втор дел од Меѓународниот филозофски дијалог: исток-запад

   Во Скопје, Свети Николе и Охрид од 2 до 4 септември се одржува ПРВИОТ МЕЃУНАРОДЕН ФИЛОЗОФСКИ ДИЈАЛОГ ИСТОК–ЗАПАД – СИМПОЗИУМ НА ТЕМА „НАУКА И РЕЛИГИЈА“ […]
2 септември 2015

Прв меѓународен филозофски дијалог: исток-запад