Студенти

12 јуни 2024

Претставници и студенти од МСУ присуствуваа на годишниот настан на Делегацијата на Европската Унија за промоција на Еразмус+ вмрежување

На 10. јуни претставници и студенти од Меѓународен Славјански Универзитет присуствуваа на годишниот настан кој секоја година Националната агенција за европски образовни програми го реализира заедно […]
23 мај 2024

Студенти од ВУСИ од Пловдив, Бугарија на Еразмус+ мобилност за пракса на МСУ

Во тек на месец мај 2024 година Меѓународен Славјански Универзитет беше домаќин на студенти од Високата школа за безбедност и економика (ВУСИ) од Пловдив, Бугарија, во […]
20 април 2024

Божидар Митев од Факултетот за психологија на Еразмус+ мобилност во Хрватска

Божидар Митев, студент на Факултетот за психологија при Меѓународен Славјански Универзитет во Св. Николе, во моментов е на Еразмус+ мобилност во Универзитетот „Јосип Јурај Штросмаер“ во […]
18 април 2024

МСУ на Еразмус+ комбинирана интензивна програма организирана од Високата школа за безбедност и економика

Меѓународен Славјански Универзитет беше дел од комбинираната интензивна програма организирана од страна на Високата школа за безбедност и економика (ВУСИ) од Пловдив, Бугарија во рамки на […]
12 февруари 2022

Лиса Хенеке од Германија студираше еден семестар на МСУ и го споделува нејзиното искуство како Еразмус+ студент

Во октомври претходната година Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и посака добредојде на Лиса Хенеке, студентка која дојде на Еразмус+ мобилност, од Универзитетот Лајбниц во […]
12 јуни 2021

Студентски блог: Моето Јас низ својот личен раст – Марија Иванова

Моето Јас низ својот личен раст  од Студентски блог – студентски размислувања Личниот прогрес настапува при излезот од нашата комфорна зона ! Личниот раст не е […]
4 јуни 2021

Студентски блог: Судбината наспроти слободната волја – Стефанија Арсова

Судбината наспроти слободната волја  од Студентски блог – студентски размислувања Во тишината на ноќта, мислата ми доаѓа во посета воведувајќи ме во виорот на фантазијата, носејќи […]
29 мај 2021

Студентски блог: Патот до среќата – Марина Гоцевска

Патот до среќата  од Студентски блог – студентски размислувања Кој е начинот да ја достигнеме среќата и да бидеме успешни? Задоволувајќи го нашето его се соочуваме […]
21 мај 2021

Студентски блог: Се трудиме ли доволно да ги оствариме нашите соништа? – Марија Мишкова

Се трудиме ли доволно да ги оствариме нашите соништа?  од Студентски блог – студентски размислувања Од мали нозе сонуваме и сакаме да ги оствариме нашите соништа. […]
23 април 2021

Студентски блог: Посета на психолог или разговор со вашата фризерка или автомеханичар – Стефанија Нофитоска

Посета на психолог или разговор со вашата фризерка или автомеханичар  од Студентски блог – студентски размислувања Психичкиот живот на човекот е доста сложен, мошне богат и […]
16 април 2021

Студентски блог: Потреба од психолог – Симона Јовановска

Потреба од психолог  од Студентски блог – студентски размислувања Зошто се психолозите потребни?  Интересно прашање. Факт е дека секој за некого е потребен за нешто. На […]
9 април 2021

Студентски блог: Позитивен став, позитивен живот! – Елена Серафимова

Позитивен став, позитивен живот!  од Студентски блог – студентски размислувања Секој има своја перцепција за реалноста. Работите околу нас се такви какви што се, но начинот […]
2 април 2021

Студентски блог: Емпатијата како импeратив на човечноста – Светлана Димитрова

Емпатијата како импeратив на човечноста  од Студентски блог – студентски размислувања Во едно време – невреме да се биде и да се остане човек е голема […]
19 март 2021

Студентски блог: Можеш да кажеш НЕ, а сепак да си добар човек – Јована Михаела Цингар

Можеш да кажеш НЕ, а сепак да си добар човек  од Студентски блог – студентски размислувања Инспирацијата да пишувам на оваа тема, потекнува од мене самата, […]
12 март 2021

Студентски блог: Време е! – Марија Иванова

Време е!  од Студентски блог – студентски размислувања „Она што на менталното здравје му е потребно е повеќе сончева светлина, поголема искреност и повеќе несрамни разговори“ […]