филозофија

4 октомври 2016

Покана за втор меѓународен филозофски дијалог „ИСТОК – ЗАПАД“.

Во Скопје, Битола и Охрид од 5-ти до 7-ми октомври се одржува вториот меѓународен филозофски дијалог „ИСТОК – ЗАПАД“. Организатори на настанот се Меѓународен Славјански Универзитет […]
7 февруари 2015

Оксфордските професори Стефан Прист и Кери Смолмен гостуваат на Славјански

Заедно со  ФИЛОЗОФСКОТО ДРУШТВО НА МАКЕДОНИЈА по повод МЕСЕЦОТ НА БРИТАНСКАТА ФИЛОЗОФИЈА организиравме предавања на двајца еминентни предавачи од Оксфордскиот универзитетот, Велика Британија. Предавањата  се одржаа на 6 февруари […]