МДИЗ

5 јуни 2021

Се одржа XII Меѓународна научна конференција „Меѓународен дијалог: ИСТОК-ЗАПАД“

На 4 јуни 2021 се одржа XII Меѓународна научна конференција „Меѓународен дијалог: ИСТОК-ЗАПАД“, која секоја година се одржува на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ како […]
24 април 2020

11-тата меѓународна научна конференција „Меѓународен дијалог: ИСТОК-ЗАПАД“ се одржа онлајн

Денес се одржа 11-тата по ред меѓународна научна конференција „Меѓународен дијалог: ИСТОК-ЗАПАД“, која секоја година се одржува на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ како заеднички […]
19 март 2020

Меѓународната научна конференција „Меѓународен дијалог: ИСТОК ЗАПАД“ ќе се одржи ОНЛАЈН.

Меѓународната научна конференција „Меѓународен дијалог: ИСТОК ЗАПАД“ поради ситуацијата со корона вирусот ќе се одржи ОНЛАЈН. • Конференцијата ќе започне онлајн во 11 часот на 24 […]
19 април 2019

На МСУ во Свети Николе се одржа јубилејната десетта Меѓународна конференција „Меѓународен дијалог: ИСТОК – ЗАПАД“

На Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ се одржа јубилејната десетта Меѓународна конференција „Меѓународен дијалог:  ИСТОК – ЗАПАД“  која е во заедничка организација со Тамбовскиот државен […]
15 април 2016

VII меѓународна конференција – МЕЃУНАРОДЕН ДИЈАЛОГ: ИСТОК-ЗАПАД

Денес на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе се одржа седмата по ред меѓународна научна конференција – МЕЃУНАРОДЕН ДИЈАЛОГ: ИСТОК-ЗАПАД со околу 150 […]
18 април 2015

Успешно одржана Шестата меѓународна научна конференција

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе овие два дена (17-ти и 18-ти април) е домаќин на Шестата меѓународна научна конференција „МЕЃУНАРОДЕН ДИЈАЛОГ: ИСТОК-ЗАПАД“. […]
30 април 2014

Во МСУ се одржа петтата Меѓународна научна конференција

На 25-ти и 26-ти април, 2014 се одржа петтата по ред Меѓународна научна конференција „МЕЃУНАРОДЕН ДИЈАЛОГ: ИСТОК-ЗАПАД“, организирана од Меѓународниот Славјански Универзитет „Г.Р. Державин“. На конференцијата […]
4 февруари 2014

Повик за учество на Петтата меѓународна научна конференција

Почитувани колеги, Ве покануваме да земете учество на Петтата меѓународна научна конференција, која ќе се одржи во Свети Николе, Р. Северна Македонија, во периодот од 25-ти […]