размена

16 октомври 2019

Двајца студенти од МСУ на студентска размена во Липецк, Русија

Во рамки на договорот за соработка со Липецкиот државен педагошки универзитет од Липецк, Русија, двајца студенти од Факултетот за информатика при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. […]
23 февруари 2019

На Меѓународен Славјански Универзитет за првпат беше организиран настанот за размена на книги

За првпат во библиотеката на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ се собраа љубители на книги, кои направија меѓусебна размена на веќе прочитаните книги, со нови […]
24 октомври 2016

Студенти од Славјански на економска школа во Русија

Во центарот за рекреација на Тамбовскиот државен универзитет „Г. Р. Державин“ од Тамбов, Русија, се одржа меѓународна школа за економија, на која учество земаа студенти од […]
18 октомври 2016

Официјален прием кај ректорот на Тамбовскиот универзитет, доц. д-р Владимир Стромов.

Денес нашите студенти кои се на студентска размена во Русија беа на официјален прием кај ректорот на Тамбовскиот универзитет, доц. д-р Владимир Стромов. По официјалниот прием […]
17 октомври 2016

Посета на нашиот партнер – Тамбовскиот државен универзитет во градот Тамбов, Русија.

Од 16-ти октомври студенти од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ се во посета на нашиот партнер – Тамбовскиот државен универзитет во градот Тамбов, Русија. Во […]
17 ноември 2015

Меѓународниот ден на студентите одбележан со спортски натпревари во Русија

6 ноември 2013

Четврта студентска размена – посета на Тамбов, Русија

Од 27-ми октомври, до 3-ти ноември, беше реализирана 4-тата размена на студенти и професори помеѓу МСУ и Тамбовскиот универзитет од Русија. При размената  се работеше на […]