Меѓународен

11 април 2024

МСУ потпиша Меморандум за соработка со Универзитетот „МБ“ од Белград, Србија

Меѓународен Славјански Универзитет и Универзитетот „МБ“ од Белград потпишаа Меморандум за соработка, означувајќи го почетокот на една нова фаза во меѓусебната соработка. Меморандумот беше потпишан на […]
8 февруари 2024

Потпишан Меморандум за соработка со Меѓународниот центар за културна комуникација од Малезија

На виртуелна свеченост Меѓународен Славјански Универзитет и Меѓународниот центар за културна комуникација од Малезија (International Cultural Communication Center Malaysia) свечено потпишаа Меморандум за соработка. Виртуелната свеченост […]
3 април 2023

Потпишан Договор за соработка со Универзитетот Махариши Маркандешвар од Индија

На 3 април 2023 година делегација од Меѓународен Славјански Универзитет го посети Универзитетот Махариши Маркандешвар во Мулана, Индија. МСУ и ММ – Мулана соработуваат од 2022 […]
28 март 2023

Остварена посета на Чандигар Универзитетот, наш партнерски универзитет во Индија

На 28 март 2023 делегација од Меѓународен Славјански Универзитет го посети Чандигар Универзитетот, еден од најдобро рангираните приватни универзитети во Индија, и оствари средба со д-р […]
27 март 2023

Потпишан договор за соработка со Утаранчал Универзитетот од Индија

На 27 март 2023, во сојузната држава Утараканд во Индија Меѓународен Славјански Универзитет потпиша договор за соработка со Утаранчал Универзитетот кој е рангиран помеѓу првите 5% […]
22 март 2023

Потпишан договор за соработка со Универзитетот Сардар Пател од Индија

На 20 март 2023, во сојузната држава Мадја Прадеш во Индија Меѓународен Славјански Универзитет потпиша договор за соработка со Универзитетот Сардар Пател кој има повеќе од […]
22 март 2023

МСУ е еден од основачите на Балканскиот универзитетски центар

На 21.03.2023 во Велико Трново со потпишување на меморандум беше основан Балканскиот универзитетски центар. Потписници на меморандумот и основачи на Балканскиот универзитетски центар се 9 универзитети […]
5 јануари 2022

Потпишан договор за соработка со Колеџ за меѓународен менаџмент „Глобус“

На 05.01.2022 година (среда) во просториите на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ беше потпишан договор за соработка помеѓу Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и […]
23 септември 2021

Потпишан договор за соработка со Универзитетот „Фехми Агани“ – Ѓаковица, Република Косово

На 23 септември 2021 на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе беше потпишан Договор за соработка со Универзитетот „Фехми Агани“ – Ѓаковица, Република […]
18 февруари 2021

МСУ и Високата школа за безбедност и економика од Пловдив, Бугарија го одржаа првиот состанок за отпочнување на соработка

На 17 февруари 2021 година беше одржан иницијален состанок помеѓу Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Високата школа за безбедност и економика (ВУСИ) од Пловдив, […]
23 ноември 2019

Потпишан Договор за соработка со Висока школа за телекомуникации и пошти од Софија, Бугарија

Денес на Меѓународен Славјански Универзиет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе беше потпишан договор за соработка помеѓу МСУ и Високата школа за телекомуникации и пошти од […]
11 декември 2018

Проф. д-р Васко Стамевски на два настани организирани од Центарот за национална и меѓународна безбедност, Белград и потпишување на договор за соработка

На 03 и 04.12. 2018 година во Белград, Србија, во организација на Центарот за национална и меѓународна безбедност од Белград, се случија два настани:  International Round Table “One […]
18 ноември 2018

Продлабочување на соработката со Технички универзитет – Габрово преку Еразмус+ програмата

Делегација од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во рамки на посетата на Технички универзитет – Габрово, Бугарија оствари средба со ректорот проф. д-р Рајчо Иларионов. На средбата се […]
11 јуни 2018

Завршни разговори за Мастер студиите со Економскиот факултет од Љубљана

На ден 11 јуни 2018 година во просториите на Меѓународниот Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе се водеа завршните разговори со Eкономскиот факултет од Универзитетот […]
1 мај 2018

Потпишан договор за последипломски студии со Економскиот факултет од Љубљана

На 30 април 2018, во просториите на Меѓународниот Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе беше потпишан договор за соработка со Eкономскиот факултет од Универзитетот […]