Меѓународен

10 јули 2017

Се продлабочува соработката со Великотрновскиот универзитет

На 07.07.2017 во просториите на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Св. Николе беше потпишан договор за продлабочување на соработката со Великотрновскиот универзитет „Св. Кирил […]
27 февруари 2017

Потпишан договор за докторски студии – универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Велико Трново

Денес во Ректоратот на универзитетот „Св. Кирил и Методиј” од Велико Трново, Бугарија, беше остварена средба со Ректорот и проректорите на Универзитетот на која е договорена […]
9 февруари 2017

Делегацијата од Холандија во посета на МСУ – Св. Николе

По потпишаниот договор во Битола, делегацијата на Getijde College гостуваше на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Св. Николе. За почеток на добрата соработка на ректорот […]
6 февруари 2017

Потпишан договор за соработка со Getijde College, Холандија

Денес, 06.02.2017, беше потпишан договор за соработка со Getijde College од Холандија. Договорот свечено беше потпишан во амфитеатарот на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Битола. […]
9 јануари 2017

Договор за соработка со училиштето Azurlingua од Ница, Франција.

Новата година ја започнавме со договор за соработка со училиштето за француски јазик Azurlingua, од Ница, Франција. Azurlingua постои повеќе од 25 години и е домаќин […]
2 декември 2016

Потпишан Договор за соработка со Педагошкиот факултет од Врање.

Во Св. Николе беше потпишан Договор за соработка помеѓу Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Педагошкиот факултет од Врање. Потписници на договорот беа ректорот на […]
26 април 2016

Потпишан договор со Липецкиот државен универзитет

Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ потпиша договор за соработка со Липецкиот државен педагошки универзитет од градот Липецк, Русија. Овој договор означува почеток на соработката помеѓу […]
15 октомври 2015

Договор помеѓу Министерството за здравство и руска клиника во посредство на Славјански

10 август 2015

МСУ потпиша договор за соработка со универзитет од Москва

На 5-ти августт 2015 година беше потпишан договор за соработка помеѓу Московскиот државен обласен универзитет (Московским государственным областным университетом) и Меѓународниот Славјански Универзитет „г. Р. Державин“ […]
18 јули 2015

Потпишување на троен договор за соработка во Тамбов, Русија

31 октомври 2014

Славјански потпиша договор со еден од 9-те федерални универзитети во Русија

На 30-ти октомври беше потпишан договор за соработка помеѓу Меѓународниот Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Северно-Кавкаскиот Федерален Универзитет од Ставропол, Русија, кој е еден од […]